Monday, January 23, 2012

Gong Xi Fa Cai.



Selamat Menyambut Tahun Baru Cina.

Seperti yang kite sedia maklum, hari ni, 23 Januari 2012 hari dimana kawan - kawan kite yang berbangsa cina menyambut perayaan diorang. Shino ade ramai kawan - kawan yang berbangsa cina. Shino da start berkawan dengan diorang sejak dari sekolah menengah lagi. Tapi kan, sekolah shino takde kaum cina. semua melayu. Camne shino leh kawan dengan diorang?Shino kenal diorang bile shino join program luar sekolah. contohnye sukan dan banyak lagi la. 

Lepas habis sekolah menengah, shino ke Matrikulasi. Shino ditawarkan jurusan Sains Fizikal di Matrikulasi Pahang. Kat sana, memang shino berkawan dengan lagi ramai cina. Event roommate shino pun berbangsa cina gak. 

Masuk universiti pun, bertambah lagi la kawan shino yang berbangsa cina ni. Memang bagus dapat bergaul dengan bangsa lain ni. Selain dari dapat tambah kawan, kite leh berkongsi idea tentang macam - macam perkara. Ade perkara yang kite tak paham tapi diorang paham and ade perkara yang kite paham tapi diorang tak paham. Cara pemikiran kite dengan diorang lain.

Untuk pengetahuan korang, tahun ni adalah tahun NAGA. Shino lahir dalam tahun ni. 1988. hehe. Shino ni muda lagi kan. Nampak je matang. Jom kite tengok personaliti orang yang lahir tahu naga ni.

"The Dragon is magnificent. He is flamboyant, attractive and full of vitality and strength. In China the Dragon is the imperial symbol, the sign of the emperor, or the male element Yang. The Dragon is the symbol of power and wealth. 


It would be right to say that people born in the year of the dragon have a natural charisma and are certainly gifted with power and luck. It is unlikely for them to escape unnoticed from a party or to take a second place in a competition. The dragon person has an active mind and shows an unfeigned interest in the world around him/her. This person is also self-confident enough to know how to create a necessary impression. Because they are larger than life themselves, dragon people like to do everything on a grand scale. They are egoistical and ambitious, almost to the point of megalomania, and will stop at nothing to get what they want. Person born in this year wears the crown of destiny, and is capable of great achievements if he/she knows how to harness his/her tremendous energy, intelligence and talent. While these people enjoy being the centre of attention, they also have a brave and charitable side to their personality. If a dragon's friend faces a problem or dilemma he/she will be there to offer help, and when others leave the field of battle the dragon person makes a step forward to solve the problem with authority and dignity. These people set the high standard of actions for themselves as well as for other people and are surprised when others cannot cope with a task; they are so carried away by the process that fail to see other people's weaknesses. " by http://www.gotohoroscope.com/chinese-zodiac-dragon.html.

Kalau korang nak tau lebih lanjut lagi, sila la lawati website atas ni yea. 

Jom kite tengok iklan Petronas tentang Chinese New Year Tahun ni. Click link dibawah.


Note: Hebat kan orang yang lahir tahun naga ni. Perasan pulak~~

2 comments:

Myboiler said...

selamat bercuti... :)

Shino said...

cuti pun cam tak cuti je..kena keje...huhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...