Monday, July 4, 2011

Camne nak download YouTube Video tanpa menggunakan downloader.


Korang kenal tak laman web ni?YouTube. Kompem kenal kan. Laman web YouTube ni sangat popular kot. Semestinye korang pergi ke laman web ni untuk tengok video kan. Macam2 video ade kat laman web ni. Betul tak.

Shino bukan nak bercerita pasal laman web YouTube ni, shino nak kongsi cikit camne cara nak download video dalam YouTube ni tanpa perlu anda install downloader.

1) Korang pergi ke website YouTube tu sendiri. Pastu korang search video apa yang korang nak download tu. Pastu korang klik pada video yang korang nak download tu. Masa video tu tengah buffer, korang pause dulu. pastu korang copy link video tu.

cth : http://www.youtube.com/watch?v=Wq4Y7ztznKc

2) Korang pergi ke website ni. http://keepvid.com/ camni la gambar website ni.


3) Korang paste link video dari YouTube yang korang nak download tu, pastu korang tekan download. Korang tunggu website ni habis process dulu.
***website ni akn mintak nak run java platform. Korang tekan run je.Ni gambar bile website tu da siap process.


dalam kotak merah dalam gambar atas ni, list format video yang korang leh pilih untuk download. shinobese akan pilih yang 720p sebab kualiti die tinggi cikit. gambar pun lawa. tapi saiz die besar cikit la.

4) Korang pilih format n saiz yang mane satu korang nak, pastu tekan link tu. gambar kat bawah ni akan keluar kalau korang tak install downloader.


tekan pada save file, pastu tekan ok. video yang korang nak download akan start download automatik.

selamat mencuba..

p/s: untuk guna aplikasi ni, korang mesti ade java platform. Kalau takde, download and install dulu. korang leh download kat cini...http://www.java.com/en/download/index.jsp

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...