Friday, February 11, 2011

Kena saman???



Shino kena saman???

Yea..shino kena saman...ades...shino kena saman tak pakai topi keledar...

Cerite die camni...shino nek moto dengan kawan shino...Kawan tu orang turki...shino dengan dia nak gi amik gaji kat main branch office...tak de la jauh sangat...lebih kurang 5 minit je dari office yang shino kerja..

Tengah duk syok borak2 atas moto on da way ke office satu lagi tu, tibe2 je sorang polis bawak moto ade kat sebelah suh berenti tepi jalan...dalam hati shino ni, habis la duit gaji shino baru amik...huhuhu...

Kitorang pun, berenti jela...shino x pakai topi keledar time tu...kawan shino pun same...da dekat sangat kan...dah la jalan kampung...seronok je shino tengok orang len kat lorong sebelah tak pakai topi keledar lalu lalang...tak de la plak die nak tahan...

Bile da sorang polis tahan, memang ade la geng diorang yang len kan...ade 5 orang polis berenti same kat situ...yang sorang tu tanye la lesen...kawan shino ni tertiggal wallet die kat bilik...die tanye lagi pasal road tax motor die...kompem dalam wallet la...tak bawak...tibe2 plak ketua diorang ni mencarut2...c***i...apekah???tak de budi bahasa ke?tau la kitorang salah...da salah, cakap la leklok...nak nasihat pun, biar betul2 la...

Diorang pun saman la shino..shino sorang sahaja yang kena saman...kawan shino tu, tak kena...alasan diorang, diorang tak leh saman foreigner...kalau diorang saman pun, kalau foreigner tak bayar, diorang tak leh wat pape gak...ketua diorang yang cakap...shino oooo-kan je...ketua diorang ni cakap, charge tak pakai topi keledar je...

Shino tak kisah kena saman...shino tau kesalahan shino...yang shino tak puas hati, diorang punye bahasa...dalam tv duk sebut2 "budi bahasa budaya kite"...ni pekerja kerajaan sendiri yang tak berbudi bahasa...

p/s : habis gaji shino baru dapat..huhuhu...

7 comments:

Robot | Sakti said...

turut bersimpati.

sanik said...

haha cianzz

Ayeem Jemain said...

ko tak cite plak kat aku pasal polis tu mencarot. ke ko reka2 nak bg gempak? haha

Shino said...

robot: simpati je?tlg la ak byr..ahaha..

sanik: huhu...

ayeem: xde mknenye ak nk reka2 cerita...smua yg ak tulis, cter bnr2 smuanye...hehehe...

Pyka Rahmat said...

polis bajet gangster polis suka rasuah! okay emo

nora said...

senyum sikit
takmo marah2 nanti kena jual


ENTRY HOT : Somebody Save Me!!!!!

nora said...

shinoooooooo

ko tgh dlm kemurungan sbb kena saman ek??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...