Friday, January 28, 2011

CIA tengah memerhatikan korang...



Shino baru nak bukak Adobe Flash CS5 td..pastu, die minta key plak...da habis tempoh percubaan...huhu...shino pun try la nak cari camne kalau nak gune balik trial tu...search punye search, jumpe la caranya...Shino tertarik dengan beda len lagi time da jumpe solution tu sebenarnye...

Shino pergi kat host file dalam computer shino ni...korang leh cek kat window korang...besenye, file tu duk kat sini...
C:\Windows\System32\drivers\etc...filenye bernama hosts...korang right click kat file ni, pastu open @ open with notepad...korang leh baca apa yang ade kat dalam tu...

Bile shino bukak dari computer shino sendiri, shino tertarik dengan line ni...

# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

Bile shino search benda ni kat tenet, rupenye, ni server CIA...adeh...kalau ade "#" tu, tandanya, korang masih lagi selamat la...kalau tanda # tu xde kat depan number kat atas ni, data dari computer korang sedang diperhati oleh CIA...jeng..jeng...jeng...

Kalau korang nak tau lebih lanjut lagi pasal ni, korang leh tengok kat hasil search shino kat sini...

http://www.technologyquestions.com

Kat sini pun ade serba sedikit info pasal host file tu..

http://forum.piriform.com

p/s: Tak suka betul la kalau ade je orang nak mengintai kerja kite ni kan...

9 comments:

Ayeem Jemain said...

perghh kau la superheroku! kau lah penyelamat dunia! allahuakhbar!

Shino said...

sama2..perkara biasa je tu..ahahaha...

Robot | Sakti said...

gila lah.

super shino penyelamat dunia.

hehehe

Shino said...

hahaha...super hero la sgt...ahahaha...dem perli...ahahaha...

Aisyah said...

wohooo....gitu ke ? adush

ajien® said...

jangan lupe amek award k..
nice blog...
http://ajienjinny.blogspot.com/2011/01/award-to-follower.html

zaidatul salwa said...

wow.cam cite omputeh lak.haha.

Abu said...

fuhh .. macam tu ka, nanti habih rahsia depa tau laa... huhuhu

Shino said...

ajien: tq..nti shino amik..

zaidatul: 2 la..cter CSI tu...ahahaha...

Abu: kn hati2 la...kn cek btul2 lptp sndri...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...