Tuesday, September 21, 2010

Malware mnyerang blogger


Kepada para blogger skalian.
Hati2 dgn malware ni.
Klu gune google chrome browser, warning ini akan muncul. Klu warning camni, die ckp blog ni host malware, ade script a.k.a coding dlm blog ni perlu di buang. Contohnye gadget y korang add 2, ade add html code @ js code, link y korg amik ni dari website y mnyebarkn malware.



Ni plak contoh blog yg amik link dari host ats 2.


Akibat dari malware ni, blog korg mungkn akn di delete oleh google spt y trjd pda sorg kwn kite 2...
So, hati yea smua..

Slamat berblogging...

21 comments:

Atsuko Ichirou said...

salu kua bende cam nie...
klau tak maw kene virus, jgn bukak page tu ke??

Shino said...

klu bkk, xpe kt...jnji lptp 2, ade anti virus la...lg slamat..

si conget berbicara said...

btul2..byk blog ad malware..haiiiss...huhu

Shino said...

2 la...backlink 2...klu dpt detect, buang la back link 2...pastu, btau owner backlink 2...owner 2 kn buang some coding kt blog die 2...
ish3...

Amy Syaquena said...

Betul la amy selalu kena wisau gak...

amy singgah sini sambil follow jemput ke teratak amy juga ye

~SukEMakAn~ said...

taw xpe
nk bukak dashboard pon xley semalam!

Shino said...

Yup2..btul3...ramai gk la y kn...huhu..

aYaz said...

adoyai...
nak blogwalking pn ssh sbb asek detect malware je..
uhuhu...

Shino said...

tau xpe...pkai redah je wlupun chrome kte ade malware...kwn punye psl xpe...ahaks...

Norhayati said...

tapi betula la.
kalo page kita dah kene, memang takleh wat pe la

Robot | Sakti said...

aku guna mozilla xde pape pom.

mozilla xbetol ke, chrome yg x btol?

Shino said...

Norhayati: cube cari code y ade prob 2, ps2 delete je...:)

robot:chrome je leh detect...mozilla xleh la 2...chrome lg power ar 2...ahaks...

aYaz said...

ohoho...
camno nak buek kalo blog sndri trkeno camtu yo?

Shino said...

sblum kn 2, backup dlu template asl...klu da kn, restore blk je template y da backup 2...:)

zalizalu said...

wahaha.. buang je link... tp saya pon ad jugak.. dah buang link pon ad jugak.. haishh
banyak yang dah kena jangkitan kot. :P

Ramdan said...

betul 2, smalam saye dah kene...skang blog saye dah ok dah....thanks.

Shino said...

zalizalu: 2 la...ssh2, gune je template baru...
ramdan: bgs2...

atie said...

jenuh delete sane sini.. harap2 dah clear :(

Shino said...

da clear 2...pegi mlwt jp td, chrome x blok pun...mknenye, da ok la 2 kt...hehe...

siti farhana said...

blog aku ok x?

Shino said...

blog ko, ok...jgn rsw...hehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...