Wednesday, August 25, 2010

Lady Gaga - Alejandro (makna tersirat disebalik lagu)

E-mail yang di hantar kepada saya pagi tadi.

Assalamualaikum .Semoga apa yang nak saya sampaikan harini dapat memberi sedikit manfaat kepada semua khususnya kepada peminat peminat cik Gaga ni .Insya-Allah .Baru-baru ni terdetik nak menyiasat perkembangan baru cik Gaga yang saya sudah tahu tentang dia dan illuminati .Rupanya video untuk lagu Alejandro iaitu lagu baru dia dah release .Banyak kontrevasi tentang video ni .Time nak tengok tu macam ragu-ragu jugak .Yelah vid cik Gaga ni saya sudah sedia maklum banyak unsur-unsur lucah .Tapi oleh sebab nak mengkaji apa yang ada dalam vid dia kali ni jadi saya play jugak vid dia. Jadi seperti yang disangka .Banyak benda yang dapat dilihat dalam video yang membuktikan yang dia memang Illuminati puppet .Ramai lagi artis Hollywood pun sama tapi dia yang paling berpengaruh so far ..

Video yang mencapai lebih dari 20 juta viewer kali ni lebih berani dan mengandungi banyak simbolik .Saya akan cuba explain dari apa yang saya dah dapat di satu web .Rasanya ramai jugak yang dah tahu cik Gaga adalah salah satu artis dibawah naungan illuminati .Bagi mereka yang tak tahu apa itu illuminati boleh lah ke web ni http://mistisfiles.blogspot.com/ and tengok dekat belah kanan cari Jentera Fitnah Al-Masih Ad-Dajjal ..Ada complete explanation tentang Illuminati and Freemason juga .Lepas dah faham boleh teruskan baca apa yang nak saya explain lepas ni ..

Dalam video terbaru dia .Ada sesuatu yang cuba disampaikan .Ada jalan cerita yang tersembunyi disebalik lagu yang dinyanyikan .Kalau hanya dengar lagu ,mungkin tak banyak yang kita boleh tahu .Kita akan mula analisa dari permulaan video lagu Alejandro – Lady Gaga hingga habis. Ini adalah jalan cerita berdasarkan video .Jangan hanya baca buka mata tapi baca buka minda .



Video dimulakan dengan laki-laki membuat beberapa formasi dan beberapa dari mereka kepala mereka ditutup dengan sarung, mungkin mengisyaratkan bahawa itu adalah orang-orang tahanan dari beberapa macam. Salah satu laki-laki adalah dalam bentuk piramid sementara yang lain memegang hexagram sebagai tahanan berbaris.

“I know that we are young.
And I know you may love me.
But I just can’t be with you like this anymore, Alejandro.”




Selepas tu diteruskan dengan proses pemakaman .Perarakan membawa keranda yang kita dapat nampak Cik Gaga kat depan tu mengenakan jubah hitam dan membawa Sacred Heart (Hati Kudus) .Sacred Heart ni adalah pendarahan hati Tuhan untuk umat manusia (dalam kepercayaan kristian). Kenapa kata Sacred Heart ? Tengok gambar bawah ..Hati yang Lady Gaga pegang tu ada bukan hati biasa biasatapi ada paku dan dawai yang di lilit-lilit (simbolik) yang sama macam Sacred Heart of Jesus (merujuk kepada hati Jesus)..Google untuk baca lebih lagi ..



But I just can’t be with you like this anymore, Alejandro. Siapa Alejandro? Seorang lelaki yang dia tak boleh bersama ke? And then dia curang dengan Roberto dan Fernando? (berdasarkan lirik). Jawapan nya tak .Alejandro bukan seorang lelaki. Kalau dengar lagu tanpa tengok video mungkin takkan faham . Gambaran video ni mengatakan bahawa Alejandro mungkin membawa maksud sesuatu yang lebih dalam.. Jadi kalau bukan manusia .Apa dan siapa Alejandro ?



Kemudian Gaga ni dipaparkan dalam kedudukan berkuasa, memakai mahkota hitam sambil melihat tahanan melakukan persembahan untuknya. Gaga kemudian mengalihkan satu goggle. Sekaligus mempamerkan simbol illuminati - The All-Seeing Eye (bukan sekali tapi banyak kali) untuk mendedahkan sifat sejati dari kekuatannya .




Selepas itu ada sebuah adegan simbolik lagi, seorang tentera dipaparkan dipasang ke string, seperti boneka. Yang jelas menunjukkan yang ada seseorang ‘control’ dia .Atau senang kita guna istilah dia adalah ‘mind-control slave’ .Dia tidak boleh mengawal pergerakan sendiri.. Dan memegang senjata di kemaluannya. Wajah dianampak kosong, nampak bingung betul betul seperti seorang hamba yang di-control segala pergerakannya - oleh Gaga si illuminatist tak guna .



Dalam adegan selanjutnya, Gaga sedang berbaring ,memakai red latex suit yang untuk biarawati tu (Kristian) dan memegang tasbih .Okay jadi boleh nampak kan ..Waktu scene ni gaga pandang ke langit dan menyanyi part : “Stop, please, just let me go, Alejandro” .Sebaik saja dia sebut “Alejandro” Gaga mengangkat dua tangannya kelangit . Jadi dalam ni kita boleh nampak dengan jelas nampak yang Alejandro merujuk kepada tuhan bukan manusia .

“She hides true love
En su bolsillo.
She’s got a halo ’round her finger,
Around you.”




Maksud lirik ni pulak .A halo' bermaksud ia dianggap "suci"(holy). Around her finger(cincin kawin) merupakan penyatuan Gaga dengan tuhan melalui agama, tapi dia sekarang malu dengan pernikahan ini kerana suaminya telah mati.Jadi dia menyembunyikan cincin itu di bolsillo nya, bolsillo dalam Sepanyol yang bermaksud poket dan mula menyalahkan tuhan .

Selepas sahaja lirik tu ..Konsep penolakkan (rejection) ditujukan kepada Tuhan bermula ..Kerana Tuhan nampaknya tidak memenuhi keperluan rohani Gaga. Dia kemudian memutuskan untuk mencari ketuhanan diri .Dengan memeluk satu spirituality yang baru .Dalam video ni lebih menunjukkan yang Gaga telah bertukar dari biarawati menjadi paderi Luciferian (Syaitan) . Kenapa kata jadi paderi Syaitan ?


( Mata Satu yang kita tahu simbolik kepada Illuminati)


Saya kata paderi syaitan sebab tengok jelah jubah Gaga di atas .Ada banyak sangat simbol salib terbalik .Ni menunjukkan bahasa simbol yang membawa maksud yang jelas .Kita tahu salib adalah simbol keimanan bagi agama Kristian kerana mewakili pengorbanan Jesus & kebangkitan . Dalam Kristian, salib terbalik dikenali sebagai "Cross Of St.Peter", untuk menghormati Simon Peter yang diminta untuk disalibkan terbalik kerana dia merasa tidak sesuai untuk dihukum mati dalam hal yang sama seperti Kristian lain .,Tapi dalam kalangan bukan-Kristian, salib terbalik merupakan simbol penyelewengan dan sesuatu yang membawa kuasa negatif kerana simbol terbalik selalu ditemui dalam ilmu hitam dan Satanisme iaitu pemujaan syaitan..



Salib terbalik dan pentagram terbalik adalah simbol yang selalu digunakan untuk berhubung dengan syaitan .Untuk memuja dan menyeru syaitan .






“ In symbolism, an inverted figure always signifies a perverted power (…)Black magic is not a fundamental art; it is the misuse of an art. Therefore ithas no symbols of its own. It merely takes the emblematic figures of white magic, and by inverting and reversing them signifies that it is left-handed.”- Manly P. Hall





Waktu ni lirik ni yang dinyanyikan menunjukkan gaga tidak mahu diganggu oleh tuhan .

Dont bother me, Dont bother me, Alejandro (merujuk kepada tuhan)

Don't call my name ,Don't call my name, Bye Fernando .
I'm not you're babe , I'm not you're babe, Alejandro (tuhan)


Salib terbalik (simbol syaitan) ditempatkan pada kedua bahu gaga, menjadi simbol tiang. Dilapiskan dan digabungkan dengan simbol terbalik di alat kelaminnya. Di angkat oleh sekumpulan lelaki dalam satu bulatan .Mengangkat seperti mengagungkan Gaga,menyambut kedatangan Gaga ke dalam kumpulan mereka .



Sebaik sahaja lepas tu menunjukkan Gaga memasukkan tasbih kedalam mulutnya . Tasbih adalah serangkaian manik-manik yang digunakan dalam tradisi Katolik untuk berdoa dan meditasi. Dalam Islam sendiri ada tasbih . Jadi dengan menelan tasbih, Gaga menggabungkan dalam dirinya simbol ketaatan dalam agama dan juga bermaksud cara Gaga untuk mendapatkan Ketuhanan dengan cara sendiri. Dia ingin mencapai keilahian dengan satu cara sendiri. Itu adalah prinsip aktif Lucifer .Jelas menunjukkan yang Gaga bukan menyembah tuhan tetapi Lucifer ..




I’m not your babe I’m not your babe , Fernando .Waktu menyebut perkataanFernando ,Gaga membuat simbol tangan macam tu (yang jelas merujuk kepada Jesus) .Itu adalah tanda berkat bagi ajaran Kristian, Katolik kepada mereka yang dianggap Suci. Jangan lah ingat Gaga tu buat simbol tu suka-suka .Sebab semua simbol membawa makna yang tersendiri .Kita yang kena solve apa makna dia ..



Dapat tengok kan kat belakang Gaga ada salib ..Gaga dah menghina kristian cukup banyak dalam video dia .Gaga menyanyi sambil memandang keatas dan kemudian dia mengulang-ulang lirik :

" Don't call my name, Don't call me Name Bye Fernando (Jesus) "






Dan di akhir video ..Ditunjukkan Gaga dilampirkan bersama strings ..Pada mulanya Gaga control lelaki tu dan akhir video ditunjukkan Gaga pula di-control ..Oleh siapa ? Fikir-fikirkan lah siapa yang control cik Gaga ni .Siapa dalang disebalik semua ni ?Siapa ketua ?Anda mampu cari jawapan nya kan ? Insya-Allah pasti .

Sebagaimana disebutkan di atas, video Alejandro sangat kompleks dan simbolik, dan sesuai untuk multitafsir. Boleh jadi macam-macam .bergantung pada pengetahuan si pemerhati dan sudut pandangan masing-masing. Namun demikian, rasanya bahagian-bahagian video Alejandro dalam ni jelas and tak perlu banyak teka teki macam video Telephone dan Bad Romancae.J adi apa yang gaga nak cuba sampaikan dari video nya? Dalam ni gaga menolak iman Kristian oleh mengotori simbol dan menunjukkan yang ada satu kuasa spiritual lain .Hmm lepas ni apa ? Menghina Al-Quran dan Islam ?.Nauzubillah jauh-jauhkan la ya Allah ...

Cik Gaga ni membawa bersamanya semua agenda illuminati dan taktahu la macam mana ramai yang boleh terpukau dengan dia . Namun saya yakin dah ada banyak peminat dia yang mula ragu-ragu dengan diri Gaga ,tindakan nya dalam setiap video. tapi masih tidak boleh berhenti mendengarkannya. Ingin saya katakan kat sini ,berhentilah mendengar lagu Gaga .Tidak mustahil nanti dia akan cuba menyelitkan lirik yang akan menyebut La-la-la Allah .(Tiada Allah) .Dan kita sebagai manusia sentiasa lalai .Tanpa iman mungkin kita akan menyanyikan lirik tersebut (dengan alasan ia hanya lagu) dan pada saat itu ,apa akan jadi ? Ya Allah ,lindungi lah kami dari tipu daya syaitan dan sekutu nya .Amin ya rabbalalamin .sumber asal : vigilant citizen :)

Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati,semuanya itu akan diminta pertanggungan jawabnya" (Al-Isra' 17:36)

Petikan dari blog mualij…

35 comments:

chibieteddy said...

bagus entri ni..lepas bace baru tahu..nanti kalo de ag pasal cam ni leh x inform..nk bce..

Shino said...

bleh sgt...xde mslh...klu ade jmpe, nti post...

Anonymous said...

Hey! I understand this is sort of off-topic
but I had to ask. Does building a well-established blog such
as yours require a large amount of work? I am brand new to blogging but I do write in my diary daily.
I'd like to start a blog so I will be able to share my personal experience and views online. Please let me know if you have any ideas or tips for new aspiring blog owners. Appreciate it!

Also visit my web blog :: twitter followers free

Anonymous said...

Howdy! This post could not be written any better!

Reading through this post reminds me of my previous room mate!
He always kept chatting about this. I will forward this post
to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks
for sharing!

my website :: place to buy twitter

Anonymous said...

I could not resist commenting. Perfectly written!


my website :: place to buy twitter

Anonymous said...

It's appropriate time to make some plans for the future and it's
time to be happy. I've read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or advice. Maybe you could write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

Take a look at my web-site - twitter followers free

Anonymous said...

Hello, I log on to your blog on a regular basis.
Your humoristic style is awesome, keep doing what you're doing!

Also visit my site: place to buy twitter

Anonymous said...

Hi there i am kavin, its my first time to commenting anywhere, when i read this post
i thought i could also make comment due to this sensible piece of writing.


my homepage twitter

Anonymous said...

I used to be able to find good info from your blog articles.


my blog :: twitter followers free

Anonymous said...

I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout
on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?

Either way keep up the nice quality writing, it's rare to see a nice blog like this one nowadays.

Here is my homepage :: buy twitter

Anonymous said...

If some one needs expert view on the topic of blogging and site-building then i recommend him/her to visit
this weblog, Keep up the fastidious work.


My web blog twitter

Anonymous said...

I've been browsing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. Personally, if all web owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

Here is my homepage ... place to buy twitter

Anonymous said...

Keep this going please, great job!

My weblog: twitter followers free

Anonymous said...

This paragraph is truly a fastidious one it assists new internet visitors, who are wishing for blogging.


My page; twitter

Anonymous said...

An interesting discussion is worth comment.
I think that you need to write more on this issue, it might not be a
taboo matter but generally folks don't speak about these topics. To the next! Cheers!!

My page; twitter

Anonymous said...

If some one desires to be updated with most up-to-date
technologies afterward he must be go to see this web page and be up to date every day.



Here is my web page; twitter followers free

Anonymous said...

Very good info. Lucky me I ran across your blog by accident (stumbleupon).

I have bookmarked it for later!

Also visit my web blog ... place to buy twitter

Anonymous said...

No matter if some one searches for his vital thing, thus he/she desires to be available that in detail, so that thing is maintained over here.



my blog post - twitter followers free

Anonymous said...

These are truly impressive ideas in concerning blogging.
You have touched some nice things here. Any way keep up wrinting.


my weblog ... buy twitter

Anonymous said...

No matter if some one searches for his vital thing, so he/she needs to
be available that in detail, so that thing is maintained over here.


My web page: buy twitter

Anonymous said...

whoah this weblog is great i really like studying your articles.
Stay up the great work! You know, many people are
looking around for this info, you could aid them greatly.


Also visit my webpage - place to buy twitter

Anonymous said...

Hi there to all, it's really a fastidious for me to pay a visit this website, it consists of helpful Information.

Take a look at my weblog; twitter

Anonymous said...

For hottest information you have to pay a visit internet and on web
I found this web page as a finest site for latest updates.


my web blog; place to buy twitter

Anonymous said...

What's up, this weekend is pleasant in favor of me, for the reason that this occasion i am reading this impressive educational piece of writing here at my residence.

Look at my web-site place to buy twitter

Anonymous said...

Thank you for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and
I will be waiting for your further write ups thank you once
again.

Also visit my web-site: twitter followers free

Anonymous said...

This piece of writing offers clear idea in support of the new people of blogging,
that in fact how to do blogging.

My web-site :: twitter followers free

Anonymous said...

Thanks for sharing your thoughts about carved. Regards

My website; buy twitter

Anonymous said...

Good post! We will be linking to this particularly great article on
our website. Keep up the great writing.

Also visit my web-site ... place to buy twitter

Anonymous said...

I'm impressed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that's equally educative and amusing, and without a doubt, you have hit the nail
on the head. The issue is an issue that not enough people are speaking
intelligently about. I'm very happy I came across this during my search for something regarding this.

Here is my web blog - buy twitter

Anonymous said...

Good day! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?

I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on.

Any recommendations?

Feel free to surf to my web site place to buy twitter

Anonymous said...

I hardly leave comments, but i did some searching and wound up here "Lady Gaga - Alejandro (makna tersirat disebalik lagu)".

And I actually do have a few questions for you if you usually do not mind.
Is it just me or does it look like some of these responses look like written
by brain dead individuals? :-P And, if you are writing on additional
sites, I would like to keep up with anything fresh you
have to post. Could you list of the complete urls of all your community sites like your twitter feed, Facebook page or
linkedin profile?

Feel free to visit my web blog twitter followers free

Anonymous said...

Hello! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website?
I'm getting tired of Wordpress because I've had issues with hackers and I'm looking at options for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

Also visit my webpage :: twitter followers free

Anonymous said...

This page really has all the information I needed about this subject
and didn't know who to ask.

Feel free to visit my web site - place to buy twitter

Anonymous said...

Hi colleagues, how is the whole thing, and what you desire to say regarding this post, in
my view its really awesome for me.

Feel free to visit my homepage - twitter followers free

Anonymous said...

If some one needs to be updated with latest technologies then he must be pay a
visit this web site and be up to date everyday.


Here is my page ... buy twitter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...