Tuesday, October 23, 2012

Harga Rokok Naik 20 sen.

Salam semua.

Harga rokok naik 20 sen? Shino sangat menyokong dengan kenaikan harga rokok ni. Sangat2 bagus. Harap2, bilangan perokok akan berkurang. Takde lagi dah bau2 rokok yang menyemakkan persekitaran. Shino memang tak leh dengan bau rokok. Shino akan jadi kering tekak n batuk2 sampe sesak nafas. Ayah shino pun merokok gak. Dari shino kecik sampai la sekarang. Ayah shino cakap,jangan start merokok. Bile dah start,sangat susah nak berhenti. Ayah shino dah banyak kali cuba untuk berhenti merokok tapi, selalu gagal. Harap2, dengan kenaikan harga rokok ni, dapat mendorong ayah shino untuk berhenti merokok.

Korang tau tak yang merokok ni kan haram. Rokok boleh memudaratkan tubuh badan si perokok dan juga orang yang berada di sekitar perokok tersebut. So, berhentilah merokok untuk kesejahteraan semua. Cube korang tengok da berapa banyak korang bazirkn untuk rokok. Jom kite kira.

Harga rokok naik RM 0.20.

Dunhill sekotak RM10.20.

Sehari - RM10.20 (bleh mkn kfc 1 set da)
Seminggu - RM71.40 (bleh isi minyak penuh 1 tangki da.)
Sebulan - RM306.00 (bleh byk leta viva 9 thn da)
Setahun - RM3,723.00 (bleh byr duit insurans nyawa da)
5 tahun - RM15,8615.00 (bleh pegi umrah da)
10 tahun - RM37,230.00 (bleh bayar muka beli rumah da)
20 tahun - RM74,460.00 (bleh bli banyak benda da ni.

Korang pikirkan la yea.

Friday, August 10, 2012

10 hari lagi menjelang Syawal.

Salam. Sedar atau tidak, Ramadan sudah hampir dengan penghujungnya. Syawal pula akan menjelma. Apa yang korang dah dapat dari Ramadan kali ni? Dapat tambah pahala ke tak? Korang gunakan kelebihan bulan Ramadan sepenuhnya ke tak? Harap2 dapat la yea.

Ramadan kali ni adalah bulan Ramadan terakhir bagi shino sebagai single. Knape ek? Sebab tanggal 3 Syawal ni, shino bakal bergelar suami orang. Shino nak kawin da. Dengan sape? Semesti la dengan yoona. Hehe. Alhamdulillah. Sejak dari bertunang, tak putus2 rezeki yang Allah kurniakan kepada kitorang. Alhamdulillah sebab segala urusan kitorang dipermudahkan.

Shino n yoona akan mendirikan rumah tangga pada 3 Syawal ini. Majlis dirumah pengantin perempuan, 3 Syawal n majlis dirumah pengantin lelaki pada 5 Syawal ini. Berdebar juga rasa hati ni nak bergelar suami orang. Ade juga terlintas difikiran, da cukup ke segala ilmu di dada ni? Tanggungjawab sebagai seorang suami sangatlah besar. Ketua keluarga tu.

Semoga shino dapat mendidik yoona sekaligus menggalas tanggungjawab sebagai seorang suami dengan penuh kesabaran dan keimanan. Amin. InsyaAllah.

Saturday, June 16, 2012

EURO 2012


Salam...

Lama da shino tak update blog ni. Da ber sawang da. Huhu. Shino sangat sibuk dengan kerja sekarang ni. Tak sempat nak update blog. Mase yang ade, shino gunekan sepenuhnye untuk rehat.

Kali ni, shino nak cerita sikit pasal bola. Bola? Iyea bola. EURO 2012 ni.Kan tengah berlangsung sekarang ni. Shino ni, bukan terlalu taksub sangat dengan bola ni. Sekadar menyaksikan je. Best jugak tengok pasukan2 besar lawan ni.

Korang sokong pasukan mane? Shino sokong spain. Hehe. Setakat ni, spain masih tak menghampakan lagi. harap2 spain boleh pergi jauh. Mungkin boleh menang. Hehe.

Shino ni, tak sempat nak tengok live. So, ape yg shino buat, shino tengok la update kt IPhone shino ni. Shino ade install "Official UEFA EURO 2012 app with Orange" application. Memang membantu. Shino dapat latest update dari apps ni.

Kalau sapa2 berminat nak gune apps ni, leh download kat SINI. Tak pun, korang pergi je kat itune, then search EURO 2012. Confirm jumpe punye. Untuk pengetahuan korang, apps ni free je. Untuk pengguna IPhone je.

Note: Makan bola, tido bola, mandi bola. Ni semua orang lain. Shino tak. hehe.

Wednesday, March 14, 2012

Macam mana nak beli tiket bas online.

Salam,

Shino pernah beli tiket bas online. Sangat mudah dah boleh dipercayai. Shino da banyak kali da beli tiket online. Setakat ni, takde masalah lagi. Tak perlu pergi ke kaunter semata-mata nak beli tiket @ nak tengok samada tiket masih ade @ tak. Sangat jimat masa and tak perlu lagi jumpe ulat - ulat tiket. Tension je dengan ulat tiket ni.

Korang pernah beli tiket bas secara online tak? Kalau tak pernah, jom belajar camne.

1) Korang pergi ke website ni : http://www.eticketing.my/.

2) Pilih bas mane korang nak naik. Contoh shino nak naik bas Sani Express, shino klik je kat Sani Express. Website cm gambar kat bawah ni akan kuar.


3) Klik kat buy tiket online.



4) Satu page baru akan kuar.



5) Register kat page tu and login.

6) Pilih korang punya trip. Single @ Return Trip.

7) Pilih korang punya tempat. Dari mana nak ke mana.

8) Tarikh bile dan klik Next.

9) Masa dan available seat akan di paparkan cam dalam gambar kat bawah ni.


 - seating menunjukkan brapa banyak lagi kekosongan pada masa tersebut.

10) Klik pada masa yang korang nak berlepas.

11) Klik next. Seat yang available akan diapaparkan cam gambar kat bawah ni.


12) Pilih je seat yang ade no tu. Dan book seat tu. Isikan nama dan no i/c korang.

13) Tekan next. Pastu korang leh proceed dengan payment.

14) Payment secara online. Korang leh je nak bayar gune kad kredit @ online banking. Shino biasa guna online banking. Guna Maybank.

15) Bila korang dah siap bayar, satu slip akan dihantar ke email korang. @ korang leh cek kat profile korang, dekat transaction history.

16) Pastikan korang save depart boarding code @ korang print slip yang online tiket ni hantar kat email korang.

17) 30 minit sebelum berlepas, korang pergi kat kaunter tiket tersebut, korang bagitau kat kaunter tu depart boarding code korang. Kaunter akan print tiket korang.

Selamat mencuba..

Note: Pastikan korang redeem tiket korang 30 minit sebelum masa berlepas.

Friday, March 9, 2012

Kereta baru Saga FLX CVT executive metallic black.


Salam,

Da lame shino tak update blog ni. Tibe-tibe pagi ni, rase nak update plak. Kali ni, shino nak bercerita pasal kereta. Kereta? Kenapa kereta? Sebab shino baru je angkat kereta. Hehe. Bukan nak bongkak atau menunjuk-nunjuk. Tapi hanya untuk berkongsi pengalaman shino yang baru sahaja angkat kereta ni.

Pada mulanya, shino tak la rase nak angkat kereta sangat. Kereta idaman shino sebenarnya VIOS TRD SPORTY. Tapi, tak kesampaian. Kalau ade rezeki, insyaAllah shino angkat juagak kereta tu. Hehehe.

Perancangan awal shino, hanya nak angkat motosikal je sebijik. Motosikal Yamaha LC 135. Shino pegi keje naik bas je tiap2 hari. Bas U74 dari pantai Hillpark ke KL Sentral. Tu la bas yang shino naik tiap2 hari. Shino da selesa da naik bas. Da jadi kebiasaan da. Tapi, bila manager shino cakap, shino kena tukar job scope, dan bile shino tau shino kena keje malam, shino terpaksa la cari alternatif untuk ke office pada waktu malam. Sebab tu la shino rancang nak angkat moto.

Shino cakap la kat parent shino yang shino nak angkat moto, bukan sebab nak mintak duit dari parent ok. Just untuk pengetahuan parent and diorang punye suggestion. Bile da cakap kat parent shino, diorang bagi suggestion suh shino beli kereta. Kereta yang ade dalam kepala shino, Perodua VIVA sebab jimat minyak. Parent shino suggest beli Saga FLX sebab lagi luas and agak murah. Bile da bincang dengan Yuna, akhirnye kitorang setuju la untuk beli kereta Proton Saga FLX. Yuna punya syarat, mesti full spec. Shino pun angkat la sebiji.

Proses daripada planning sampai shino dapat kereta ambik masa lebih kurang 3 minggu je. Start dari bagi semua maklumat kat dealer, eg: copy  ic, lesen, slip gaji dan bank statement. Dalam mase tak sampai seminggu, loan shino da lulus. Shino wat loan dengan Maybank Islamic. Kejap je. Dua hari je. Dealer bagi info kat bank, bank call untuk dapatkan confirmation, then lulus. Lepas tu, dealer hantar kat JPJ untuk pendaftaran kereta atas nama shino dan no plate.

Proses kat JPJ ni yang agak lama sikit sebab banyak benda JPJ nak kena cek. Lebih kurang seminggu, kereta da daftar. Beberapa hari lepas tu, dealer call, da leh amik kereta.

Pengalaman bawak kereta Proton Saga FLX ni, memang smooth la. Takde rase macam sangkut semasa tukar gear. Tak rasa pun mase bile tukar gear. Memang best la. Untuk pengetahuan korang, shino angkat kereta auto. Sakit kot kalau manual. Da la jalan bangsar ni selalu jam. Kalau auto, ok la. Color memang cantik. Metallic Black. HP shino punye camera da rosak. So, tak leh la shino nak upload gambar kereta shino kat sini. Haish...

Kalau korang nak tau spesifikasi untuk kereta ini da harganya sekali, korang leh la cek kat sini :
http://paultan.org

Note: Hujung miggu ni balik kampung dengan kereta baru. ehehe..

Saturday, February 25, 2012

TOLONG BACA KAWAN-KAWAN DAN SEBARKAN KEPADA SEMUA UMAT ISLAM TAK KIRA DIMANA BERADA.!!!!!!!!!


Pertubuhan Melayu Murtad telah diluluskan!!

persatuan Melayu Kristian telah SAH ditubuhkan di Malaysia !!
Injil telah dicetak & di edar...
IFC buat RoadshoW besar-besaran sokong kebebasan Beragama...
Bersedialah wahai saudara - saudari ku yang amat disayangi...
BERDOALAH SEMOGA UMAT ISLAM SELAMAT
tolong sebarkan kepada yang cintakan AGAMA ALLAH

(Agama Islam)....
gambar Lina Joy ( belakang sekali ) & Para peguamnya ISLAM DIHINA DI MALAYSIA
Baca sama-sama...

Dunia akhir zaman semakin menakutkan bila
berkait dgn soal akidah. Nak jadi apa dah ni??
Patut laa ada yang kata tak nak ada anak.
Bukan takut nak beranak, tapi takut
ada anak yang terpesong akidah.. baik tak de langsung!!

Mufti Perak, Datuk Harussani Zakaria bangkit dalam isu ini dengan
membuat kenyataan akhbar bahwa umat Islam wajib isytihar perang
terhadap pertubuhan IFC itu dan minta 50 ahli politik Islam yang menurunkan
signature sebagai menyokong penubuhan IFC itu bertaubat kepada Allah swt
kerana dibimbangi aqidah mereka sudah terbatal [3]. Datuk Harussani juga
minta kepada semua penceramah, semua ustaz-ustaz yang mengajar
kuliah-kuliah dan semua khatib-khatib, supaya jangan lupa cakap benda ni
dalam kuliah-kuliah dan di atas mimbar-mimbar Jumaat bahwa pertubuhan
IFC ini adalah musuh Islam di M`sia.

Tuan-tuan tau depa minta apa kat PM?...
Depa send memorandum kepada PM meminta 15 perkara berhubung
dengan Islam supaya dimasukkan dalam perlembagaan Malaysia .
Antaranya:

1) Setiap anak yang baru dilahirkan di Malaysia jangan dikaitkan dengan
mana-mana agama sehinggalah anak itu berusia 18 tahun
- Tu dia tuan-tuan. Ini apa cerita ni? Maknanya, anak-anak kita langsung tidak boleh
dididikkan dengan cara Islam. Kita tak boleh bubuh nama Islam kat
anak-anak. Sampai umur 18 tahun, baru boleh duduk bincang di mahkamah,
tanya kat anak kita, 'Hang nak ikut ugama apa?'...Kalau dia kata nak
jadi hindu, maka jadi hindulah dia. Kita tak boleh nak buat apa sebab dah
digazetkan dalam Perlembagaan Negara.

2) Di dalam dokumen pengenalan mykad dan passport dihapuskan kolum
identiti agama - maknanya, perkataan 'Islam' yang ada kat mykad kita itu,depa
minta di'tiada' kan .

3) Mana-mana orang bukan Islam kalau nak kahwin dengan orang Islam, dia
tidak perlu masuk Islam.

4) Mana-mana orang Islam yang nak kahwin dengan orang bukan Islam,
mestilah dia tukar agama kepada bukan Islam.

5) Sebagaimana kerajaan Malaysia menyalurkan dana kepada masjid-masjid,
begitu juga kerajaan Malaysia mesti menyalurkan dana kepada semua rumah
ibadat orang bukan Islam.

6) Peraturan sekolah yang mengizinkan anak orang Islam menutup aurat
hendaklah dimansuhkan, kerana ia menghina agama bukan Islam.

7) Hapuskan mahkamah syariah kerana ia juga menghina agama-agama lain -
mahkamah syariah kalau takdak, habih la kita tuan-tuan. Walaupun la ni
bukannya perfect, tapi itulah satu-satunya mahkamah yang defence agama
kita. Kalau mahkamah syariah disingkirkan, masalah faraid pusaka, masalah
nikah kahwin, cerai talak apa semua tu macamana?...Kalau tak dak mahkamah
syariah, maknanya, perkahwinan tidak akan berjalan di atas akad nikah,
sebaliknya, perkahwinan akan dibuat secara berdaftar

8) Mana-mana orang bukan Islam yang masuk Islam, semua hartanya
dikembalikan kepada waris yang tidak beragama Islam.

9) Mana-mana pasangan yang bukan Islam, apabila masuk Islam, maka hak
penjagaan anak tidak boleh diberikan kepada mereka.

10) Sebagaimana program-program di radio dan tv yang menerangkan tentang
ajaran Islam dalam bahasa ibunda masing-masing, begitu juga
ajaran-ajaran lain daripada Islam juga perlu diberi ruang.

11) Sepertimana Quran, hendaklah kerajaan Malaysia turut mencetak bible
dalam bahasa Melayu untuk diedarkan di seluruh negara.

12) Apa istimewanya Islam sehingga ditabalkan sebagai agama rasmi di
Malaysia ? ...lagi 3 ana tak ingat, anta boleh refer dalam Majalah Millenium
Muslim

Ini dia tuan-tuan, Islam diludah depan mata kita sendiri, so mana
sensitiviti kita terhadap agama kita sendiri?...Datuk Harussani tegur PM
dan 50 ahli politik Islam yang sokong pertubuhan tersebut supaya
dibatalkan pertubuhan itu. Tau 50 orang Islam tu kata apa?...Depa kata kat
Mufti Perak, 'Ni lah kalau dah terlalu tua jadi mufti, tak open minded
langsung!'...Datuk Harussani balas dalam majalah 'Millenium Muslim',
katanya, 'Di atas sikap open-minded rakyat Malaysia yang terlampau lebih,
maka inilah hadiahnya!'...
Ini dia kata-kata seorang ulama di Malaysia . Yang lainnya sunyi sepi termasuklah akhbar-akhbar,
macam ada benda dalam mulut sampai tak boleh nak buka!
-------------------------------------------------------------------------
Kata Al-Imam Ibn Kathir didalam tafsirnya: 'Sepertimana yang Tartar
berhukum dengan berteraskan sistem pemerintahan yang diambil daripada raja
mereka Genghiz Khan yang telah mencipta untuk mereka undang-undang Yasak
yang merupakan sebuah buku menghimpunkan hukum-hakam yang diambil
daripada syariat yang berbagai, iaitu Yahudi, Nasrani, Islam dan lain-lain.

Dalamnya juga banyak hukum-hakam yang diambil daripada fikiran dan hawa
nafsunya semata, lalu dijadikan undang-undang yang diikuti oleh anak
cucunya. Mereka mendahulukannya melebihi kitab Allah dan Sunnah
Rasulullah, sesiapa yang berbuat demkian maka dia adalah kafir dan wajib diperangi
sehingga dia kembali kepada hukum Allah dan Rasulnya dan tidak berhukum
selain daripadanya dalam perkara kecil ataupun besar (rujukan tafsir
al-Quran al-'Azim oleh al-Imam Ibn Kathir jld. 2, m.s. 70. Cetakan Beirut)

Allahua`ala `alam.

Credited to my friend. Received via E-Mail....

Saturday, January 28, 2012

Macam mana nak buat duit hanya dengan klik?

Salam,

Hari ni, shino nak share dengan korang macam mana nak buat duit hanye dengan klik. korang tau kan, kite boleh buat banyak duit dengan internet ni. Tapi macam mana? Ade banyak cara. Salah satu cara, shino nak ajar korang ni. Cara ni TAK PERLUKAN MODAL. Hanya perlukan korang punye kerajinan je. Korang ade kelebihan kalau korang ade account facebook and dalam account facebook korang, korang da add ramai kawan.

Korang pernah dengar tak SAYS MALAYSIA? Ade yang pernah dengar kan? Ade jugak yang tak pernah dengar. Betul tak? Shino nak bagitahu cikit pasal SAYS MALAYSIA ni. Pada awalnya, says Malaysia ni, nama dia YOUTHSAYS. Tapi sekarang dah tukar kepada SAYS MALAYSIA. Korang boleh tengok website die kat SINI.

Macam mana nak buat duit dengan website ni? Untuk pengetahuan korang la, website ni adalah salah satu tempat dimana syarikat - syarikat besar di Malaysia nak iklankan iklan diorang.Contohnya MAXIS, CELCOM, DIGI dan banyak lagi. Korang mesti jumpe iklan dari syarikat ni kat mana - mana je kan? Salah satu cara diorang iklankan iklan diorang, kat SAYS MALAYSIA ni la. Diorang bagi upah kat SAYS MALAYSIA ni untuk iklankan iklan diorang. SAYS MALAYSIA pulak akan mintak kite yang ade banyak kawan ni untuk tolong iklankan iklan - iklan tersebut. SAYS ni akan bayar kepada siapa sahaja yang tolong promote iklan tersebut.

Contoh Iklan :

What is the Coral Triangle and why does it need my $5?


Takkan la promote je pun da dapat duit kan? Kalau korang promote je, takkan dapat duit la. Ape yang korang promote tu, kawan korang kena klik. Baru la korang akan dapat duit. Berapa banyak dapat? Satu unik klik, korang akan dapat biasanya dalam RM0.25. Kalau ramai yang klik, banyak la korang akan dapat. setiap iklan, lain nilai dia. Duit ni akan dimasukkan ke dalam akaun SAYS korang. Bila korang da kumpul sampai RM 90, kalau tak silap, korang boleh cash out duit korang. SAYS akan hantar cek ke rumah korang. Korang bolah jugak directly cash out ke dalam account bank korang.

Apa tunggu lagi, jom join SAYS MALAYSIA. Setakat ni, shino da kumpul sebanyak RM 15.


Note: Youth Asia adalah nama company ni. SAYS MALAYSIA dan GROUPON MALAYSIA adalah dari company yang sama.

Monday, January 23, 2012

Gong Xi Fa Cai.



Selamat Menyambut Tahun Baru Cina.

Seperti yang kite sedia maklum, hari ni, 23 Januari 2012 hari dimana kawan - kawan kite yang berbangsa cina menyambut perayaan diorang. Shino ade ramai kawan - kawan yang berbangsa cina. Shino da start berkawan dengan diorang sejak dari sekolah menengah lagi. Tapi kan, sekolah shino takde kaum cina. semua melayu. Camne shino leh kawan dengan diorang?Shino kenal diorang bile shino join program luar sekolah. contohnye sukan dan banyak lagi la. 

Lepas habis sekolah menengah, shino ke Matrikulasi. Shino ditawarkan jurusan Sains Fizikal di Matrikulasi Pahang. Kat sana, memang shino berkawan dengan lagi ramai cina. Event roommate shino pun berbangsa cina gak. 

Masuk universiti pun, bertambah lagi la kawan shino yang berbangsa cina ni. Memang bagus dapat bergaul dengan bangsa lain ni. Selain dari dapat tambah kawan, kite leh berkongsi idea tentang macam - macam perkara. Ade perkara yang kite tak paham tapi diorang paham and ade perkara yang kite paham tapi diorang tak paham. Cara pemikiran kite dengan diorang lain.

Untuk pengetahuan korang, tahun ni adalah tahun NAGA. Shino lahir dalam tahun ni. 1988. hehe. Shino ni muda lagi kan. Nampak je matang. Jom kite tengok personaliti orang yang lahir tahu naga ni.

"The Dragon is magnificent. He is flamboyant, attractive and full of vitality and strength. In China the Dragon is the imperial symbol, the sign of the emperor, or the male element Yang. The Dragon is the symbol of power and wealth. 


It would be right to say that people born in the year of the dragon have a natural charisma and are certainly gifted with power and luck. It is unlikely for them to escape unnoticed from a party or to take a second place in a competition. The dragon person has an active mind and shows an unfeigned interest in the world around him/her. This person is also self-confident enough to know how to create a necessary impression. Because they are larger than life themselves, dragon people like to do everything on a grand scale. They are egoistical and ambitious, almost to the point of megalomania, and will stop at nothing to get what they want. Person born in this year wears the crown of destiny, and is capable of great achievements if he/she knows how to harness his/her tremendous energy, intelligence and talent. While these people enjoy being the centre of attention, they also have a brave and charitable side to their personality. If a dragon's friend faces a problem or dilemma he/she will be there to offer help, and when others leave the field of battle the dragon person makes a step forward to solve the problem with authority and dignity. These people set the high standard of actions for themselves as well as for other people and are surprised when others cannot cope with a task; they are so carried away by the process that fail to see other people's weaknesses. " by http://www.gotohoroscope.com/chinese-zodiac-dragon.html.

Kalau korang nak tau lebih lanjut lagi, sila la lawati website atas ni yea. 

Jom kite tengok iklan Petronas tentang Chinese New Year Tahun ni. Click link dibawah.


Note: Hebat kan orang yang lahir tahun naga ni. Perasan pulak~~

Monday, January 2, 2012

Blog not updated for a while.

Salam,

Blog shinoxyuna ni da lame da tak update. Start hari ni 2 Januari 2012 sampai hari-hari mendatang, insyaAllah shino akan terus meng-update  blog ni.

Kenapa shino da lame tak update blog ni?
1) Sebab sebelum ni, shino gune internet office untuk update blog ni...huhuhu...lepas shino berenti dari kerja tu, shino takde internet connection untuk update blog...sedihnye...company ape tu?tanye ayeemayam.

Shino buat ape sepanjang tak bekerja?
1) Habis je kerja kat klang tu, shino terus balik rumah. Semasa kerja tu, shino da di panggil untuk temuduga banyak syarikat da pun. Sebab tu berani berenti.hehe...
2) Kat rumah, shino tolong mak shino. mak shino jual makanan kat kantin sekolah. nak dijadikan cerita, satu hari tu, ade la guru besar datang kat shino. kat bawah ni kitorang borak...

Guru Besar: Da habis ke belajar?
Shino: Da habis da. baru je habis bulan 12 hari tu.
Guru Besar: oooo...tak kerja ke?
Shino: baru berenti kerja bulan 4 hai tu..
Guru Besar: la...kenapa berenti pulak?
Shino:hehe...ade konflik cikit...
Guru Besar: ooo...convo bile?
Shino: bulan 10 ni convo...(oktober 2011)
Guru Besar: lama lagi tu, tak nak kerja ke?
Shino: nak jugak...tapi takde rezeki lagi...
Guru Besar: ade pergi interview ke?
Shino: banyak sangat interview...tapi takde rezeki lagi...nak wat camne...huhu...
Guru Besar: ooo...kat sekolah ni ade nak pakai cikgu...cikgu sementara...nak jadi cikgu ke?
Shino: owh...boleh gak...boleh cari pengalaman...camne nak apply?
Guru Besar: nanti, bawak semua sijil kat bilik guru...
Shino: wokeh...

Bermula la career shino sebagai cikgu. Shino mengajar Bahasa Melayu selama tiga bulan...hehe...

Habis jadi cikgu, shino buat ape pulak?
1) Shino dapat tawaran untuk kerja kat IBM malaysia...ehehe...so, sekarang ni, shino sedang bekerja kat IBM la...hehe...

IBM?Company ape tu?
1) Korang leh tengok website die kat SINI...

So, sekarang ni, shino leh kembali berblogging balik...tapi, shino still tak leh nak selalu update sebab sibuk dengan kerja...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...