Monday, July 4, 2011

Camne nak download YouTube Video tanpa menggunakan downloader.


Korang kenal tak laman web ni?YouTube. Kompem kenal kan. Laman web YouTube ni sangat popular kot. Semestinye korang pergi ke laman web ni untuk tengok video kan. Macam2 video ade kat laman web ni. Betul tak.

Shino bukan nak bercerita pasal laman web YouTube ni, shino nak kongsi cikit camne cara nak download video dalam YouTube ni tanpa perlu anda install downloader.

1) Korang pergi ke website YouTube tu sendiri. Pastu korang search video apa yang korang nak download tu. Pastu korang klik pada video yang korang nak download tu. Masa video tu tengah buffer, korang pause dulu. pastu korang copy link video tu.

cth : http://www.youtube.com/watch?v=Wq4Y7ztznKc

2) Korang pergi ke website ni. http://keepvid.com/ camni la gambar website ni.


3) Korang paste link video dari YouTube yang korang nak download tu, pastu korang tekan download. Korang tunggu website ni habis process dulu.
***website ni akn mintak nak run java platform. Korang tekan run je.Ni gambar bile website tu da siap process.


dalam kotak merah dalam gambar atas ni, list format video yang korang leh pilih untuk download. shinobese akan pilih yang 720p sebab kualiti die tinggi cikit. gambar pun lawa. tapi saiz die besar cikit la.

4) Korang pilih format n saiz yang mane satu korang nak, pastu tekan link tu. gambar kat bawah ni akan keluar kalau korang tak install downloader.


tekan pada save file, pastu tekan ok. video yang korang nak download akan start download automatik.

selamat mencuba..

p/s: untuk guna aplikasi ni, korang mesti ade java platform. Kalau takde, download and install dulu. korang leh download kat cini...http://www.java.com/en/download/index.jsp

Saturday, June 18, 2011

Antivirus untuk komputer korang...


Antivirus...Software yang wajib ade dalam semua komputer...ape pentingnye antivirus ni?

1) Selamatkan komputer korang dari bencana virus.
2) Selamatkan data korang dari di makan dek virus ni.
3) Selamatkan duit korang dari dibelanja oleh hacker.

Antivirus ape yang paling ganaz leh lawan semua virus ni?Kalau korang tanye shino, shino tak tau sebabnye, tak semua antivirs leh tangkap semua virus yang ade kat planet bumi sekarang ni...boleh dikatakan, tiap2 hari, ade je virus baru yang muncul...so, mane2 antivirus yang berjaya atasi serangan virus ni dulu, aitivirus ni la yang paling hebat...

Kenape shino letak gambar antivirus microsoft security essential ni?hebat sangat ke?sebabnye, shino gune antivirus ni la...nak kate hebat sagngat tu, tak de la sehebat mane pun...shino gune operating system window 7 pro...secara logicnye, mesti la microsoft punye antivirus ni tau structure operating system die sendiri kan...sebab tu la shino percaye kat antivirus ni...

Camne nak dapatkan antivirus ni?Korang leh download je kat SINI...kalau korang da pakai antivirus ni n korang nak update secara manual, korang leh download kat SINI...Sebelum korang download antivirus ni, korang kena pakai windows original...

p/s: virus ade di mana2...jaga kesihatan anda...:P

Friday, June 10, 2011

Wedding Oh Wedding..


Musim cuti skolah datang lagi walaupun shino da agak lambat nak cakap camtu... Susah nak online... huhu... Shino just nak cakap je, cuti skolah kali ni la paling banyak shino dapat surat jemputan kawin...shino ni plak, ble nk kawen?huhu...yuna...bile kita nak kawen ni?aiseh...

Shino nk minta maap ler ade jemputan yang shino tak dapat hadirkan diri...sebabnye, tak sempat da..rumah shino pun ade wat kenduri kawen gak...bukan shino yang kawen..kakak sulong shino yang kawen...shino, lambat lagi kt..

Tahniah kepada kakak shino, Suzilawati n suaminye...lupe name sebenar...shino panggil abang zam...majlis kat rumah shino da lepas...esok, majlis kat rumah pengantin lelaki plak...so, esok shino berangkat ke pekan, pahang...

Tahniah juga kat kakak no 2 shino sebab baru je selesai majlis pinangan...lepas ni, turn shino plak...hehe...nak gi pinang yuna ni...tunggu yea yuna...tapi sebelum tu, shino kena la dapatkan keje dulu...13/6 ni shino ade interview kt penang...14/6 kt KL...mintak2 la kali ni sangkut...

Wahai kawan2 blogger shino sekalian...coakan shino ek...harap2 shino dapat la keje ni...

p/s: Kena sentiasa bersedia untuk interview...

Sunday, April 3, 2011

How to join .001, .002, .003 file format using command prompt.



I know many of my blog readers love to download right?Which website is your download centre?For me, I usually goes to http://www.wisernet.org/ or you can download from the list here:

http://teamaryzs.com/
http://gilemovie.blogspot.com/
http://www.theamh.com/
http://mediafire4u.info/
http://www.print-ur-life.blogspot.com/
http://www.syok.org/
http://www.getmediafire.com/
http://nurcellmovies.blogspot.com/
http://www.mkvmoviez.com
http://300mkvmovies.blogspot.com/
http://www.megafires.com/
http://www.moviesnhacks.com/
http://www.mediafire4u.com/
http://mediafiremoviez.com
http://mediafire-strain.blogspot.com/
http://www.yourpcmovies.net
http://moviesmediafire.blogspot.com/
http://mediafiremovies.com
http://mediafire-movie-collection.blogspot.com/
http://greatestmoviecollection.blogspot.com/
http://www.whynotdownload.com
http://allmedia4u-dizzydude.blogspot.com/
http://buzymovie.blogspot.com/
http://mediafirepower.blogspot.com/
http://www.300mbmovie.com
http://hollymoviebd.blogspot.com/
http://np90.blogspot.com/
http://yahoochowk.blogspot.com/
http://sazwan-mediafire.blogspot.com/
http://directdownloadmoviefree.blogspot.com/
http://mediafiere-moviez-link.blogspot.com/
http://300mbmovie.blog.com/
http://movieshouse88.blogspot.com/
http://www.blurayrips.co.cc
http://jojumohan.blogspot.com/
http://movieegy1.blogspot.com/
http://mediafire-blogspot.blogspot.com/
http://download2u-movies.blogspot.com/
http://www.mediafirefilms.com
http://mediafirelinks4movies.blogspot.com
http://movieforfriends.blogspot.com/
http://www.movieloo.info/
http://movies-place.blogspot.com/
http://rapidlinksbyannu.blogspot.com/
http://aio-download-sharing.blogspot.com/
http://mediafireunlimited.blogspot.com/
http://themoviescollection.blogspot.com/
http://mfire-sharelink.blogspot.com/
http://mediafiremoviez.com
http://mediafiremovies.com
http://www.yourpcmovies.net
http://moviesmediafire.blogspot.com/
http://greatestmoviecollection.blogspot.com/
http://www.flickjunction.com/
http://www.whynotdownload.com
http://www.yourpcmovies.net
http://moviesmediafire.blogspot.com/
http://greatestmoviecollection.blogspot.com/
http://www.whynotdownload.com
http://mediafire-english-movies.blogspot.com/

Most of movie that I download here is using movie.001,movie.002 format. They split the file so that the size can be reduce for each file. They use hjsplit to split the file and after you download the file, you also can use command prompt for windows operating system.

Firstly, you have to open the command prompt. window>run
type "cmd" and enter



Second, go to where you download the file.
for me, I put my download file in download folder.
I type "cd C:\Users\Shino\Downloads" and enter



Third, copy the file name and then, type "copy /b "movieName.avi.001"+"movieName.avi.002" "movieName.avi"" and enter.



Wait until window finish join your file.

Done.

Wednesday, March 23, 2011

Good luck kat semua student yang amik result SPM.


Salam,

Hari ni, result SPM di umumkan. So, kepada semua adik-adik yang tengah tunggu keputusan keluar, jangan takut, jangan gementar ye. Keputusan SPM tu tetap akan kuar gak walaucamne sekalipun.

Cuma kat sini, shino n yuna nak ucapkan congratulation @ tahniah dalam bahasa melayunye kat adik-adik yang berjaya dapat result yang adik-adik target tu n tuk adik-adik yang tak berjaya tu, jangan kecewa sebab SPM ni hanyalah permulaan bagi adik-adik tuk belajar ke tahap yang lebih tinggi.

Kepada ibu bapa yang duk tunggu jugak tu, kalau anak-anak anda berjaya, tahniah dan kepada yang tak berjaya tu, jangan la nak marah n pukul anak-anak anda. Diorang dah buat yang terbaik tuk berjaya, tapi masih lagi tak berjaya. Kite tak boleh nak wat pape kan.

Bagi dorongan n sokongan kat anak-anak anda supaya mereka lebih bersemangat untuk berjaya di tahap yang lebih tinggi.

P/S: SPM bukan penetu segalanya. Anda masih lagi ade peluang di tahap yang lebih tinggi.

Monday, March 21, 2011

Camne nak layari laman web yang kena block.



Kali ni shino nak share sikit pasal knowledge yang shino baru dapat. Tiap kali korang surf internet, ade tak website yang korang tak leh layari?besenye kalau kat sekolah @ kolej @ universiti, korang punye network admin akan filter korang punye network @ block website tertentu. Btul tak?

Untuk pengetahuan korang, network admin kebiasaannye akan block gune DNS(Domain Name Service). Dalam router, diorang akan filter website n IP address yang tak sepatutnye korang layari. So, korang tak akan boleh ke website tu sebab korang gune DNS tersebut. Camne kalau korang ade website yang korang nak layari, tapi korang nak layari jugak.

Kebanyakan orang akan gune proxy kalau nak layari jugak. Shino tak nak cerita pasal proxy kat sini. Maybe len kali la kot.

Camne nak tukar DNS Ip kat pc/laptop korang?caranye camni:

1 - Bukak control panel korang, pastu tekan network and sharing center.
2 - Dekat connection, ade connection pe yang korang connect kan?tekan benda tu.(Shino punye wireless network connection)
3 - Pastu korang tekan properties.
4 - Die kuar network connection properties kan?Tekan internet protocol version 4, pastu tekan properties.
5 - Die akan kuar cam gambar kat bawah ni kan?



6 - Korang tekan kat use the following DNS server address.
7 - korang masukkan preferred DNS server 8.8.8.8
8 - korang masukkan alternate DNS server 8.8.4.4
9 - Pastu tekan ok, pastu close semua.

korang try layari laman web yang kena block tu. leh tak?Semoga berjaya.

P/S: Shino wat kat shino punye network, ok je. takde masalah. untuk pengetahuan korang la, DNS server yang shino bagi ni, google punye free DNS server. setakat ni, google takde block pape lagi la.

Tuesday, March 15, 2011

Kenape kite selalu sangat tak ambik kisah?tak pelah~



Halah. Buat apa kisah sangat. kejadian itu kan berlaku kat Jepun bukan kat Malaysia ni haaaa. itu lah habit kita. blom jadi depan mata senang la cakap. bile dah jadi, baru nak kalut. 1 lagi hal plak, slagi xjadi pape yg teruk atau yang paling tepat ialah NGERI kita xkan kisah pom apa2 yg jadi depan mata. tapi bila dah jadi, baru nak kalut cari penyelesaian haaa. itu lah perangai manusia (termasuk Shino-Yuna exclude. haha).

Fenomena ni salah tanggapannya. Anda Setuju??? Angkat kaki. haha.

Kita sepatutnya lebih berhati2 dan lebih mengambil berat dgn situasi sekeliling. Dan seterusnya, mengambil langkah berjaga2 utk life kita plak. Kejadian yg baru berlaku di Jepun - tsunami dan gempa bumi yang kuat baru2 ni benar2 memberi pengajaran kepada semua penduduk di seluruh dunia (harapnya la). Jangan la kita pikir, kejadian itu kat Jepun, maknanya kita di Malaysia akan selamat. belom tentu! Kuasa Allah semua ini terjadi. MasyaAllah.

Mari la kita sama2 berdoa utk kesejahteraan sejagat satu dunia - khususnya umat Islam sedunia.

Sikap 'takpelah' ini lah yang merosakkan hubungan sesama kita. tp kadang2, kalau kita terlalu kisah pom xleh jugak kan. Nanti dilabel busybody plak. Aduhai, susah2. Mana satu pilihan hati?????

Friday, February 11, 2011

Kena saman???



Shino kena saman???

Yea..shino kena saman...ades...shino kena saman tak pakai topi keledar...

Cerite die camni...shino nek moto dengan kawan shino...Kawan tu orang turki...shino dengan dia nak gi amik gaji kat main branch office...tak de la jauh sangat...lebih kurang 5 minit je dari office yang shino kerja..

Tengah duk syok borak2 atas moto on da way ke office satu lagi tu, tibe2 je sorang polis bawak moto ade kat sebelah suh berenti tepi jalan...dalam hati shino ni, habis la duit gaji shino baru amik...huhuhu...

Kitorang pun, berenti jela...shino x pakai topi keledar time tu...kawan shino pun same...da dekat sangat kan...dah la jalan kampung...seronok je shino tengok orang len kat lorong sebelah tak pakai topi keledar lalu lalang...tak de la plak die nak tahan...

Bile da sorang polis tahan, memang ade la geng diorang yang len kan...ade 5 orang polis berenti same kat situ...yang sorang tu tanye la lesen...kawan shino ni tertiggal wallet die kat bilik...die tanye lagi pasal road tax motor die...kompem dalam wallet la...tak bawak...tibe2 plak ketua diorang ni mencarut2...c***i...apekah???tak de budi bahasa ke?tau la kitorang salah...da salah, cakap la leklok...nak nasihat pun, biar betul2 la...

Diorang pun saman la shino..shino sorang sahaja yang kena saman...kawan shino tu, tak kena...alasan diorang, diorang tak leh saman foreigner...kalau diorang saman pun, kalau foreigner tak bayar, diorang tak leh wat pape gak...ketua diorang yang cakap...shino oooo-kan je...ketua diorang ni cakap, charge tak pakai topi keledar je...

Shino tak kisah kena saman...shino tau kesalahan shino...yang shino tak puas hati, diorang punye bahasa...dalam tv duk sebut2 "budi bahasa budaya kite"...ni pekerja kerajaan sendiri yang tak berbudi bahasa...

p/s : habis gaji shino baru dapat..huhuhu...

Friday, January 28, 2011

CIA tengah memerhatikan korang...



Shino baru nak bukak Adobe Flash CS5 td..pastu, die minta key plak...da habis tempoh percubaan...huhu...shino pun try la nak cari camne kalau nak gune balik trial tu...search punye search, jumpe la caranya...Shino tertarik dengan beda len lagi time da jumpe solution tu sebenarnye...

Shino pergi kat host file dalam computer shino ni...korang leh cek kat window korang...besenye, file tu duk kat sini...
C:\Windows\System32\drivers\etc...filenye bernama hosts...korang right click kat file ni, pastu open @ open with notepad...korang leh baca apa yang ade kat dalam tu...

Bile shino bukak dari computer shino sendiri, shino tertarik dengan line ni...

# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

Bile shino search benda ni kat tenet, rupenye, ni server CIA...adeh...kalau ade "#" tu, tandanya, korang masih lagi selamat la...kalau tanda # tu xde kat depan number kat atas ni, data dari computer korang sedang diperhati oleh CIA...jeng..jeng...jeng...

Kalau korang nak tau lebih lanjut lagi pasal ni, korang leh tengok kat hasil search shino kat sini...

http://www.technologyquestions.com

Kat sini pun ade serba sedikit info pasal host file tu..

http://forum.piriform.com

p/s: Tak suka betul la kalau ade je orang nak mengintai kerja kite ni kan...

Thursday, January 20, 2011

Terima kasih Nuffnang..



Sepanjang shino berblogging ni, ni la first post shino nak bagitahu metered yang shino da dapat...Alhamdulillah...syukur..Balik je keje tadi, shino nak cek visitor blog ni berapa orang hari...pastu shino cek la earning sekali...nak tengok kot2 ade tambah ke...padahal kalau mouse over kat button earning tu pun, kite da dapat tau da kan berapa...saje ngade2 nak tengok gak...

Bile da habis load je page earning tu, nampak la satu kotak ni...



Waa...Happynye...shino ppunye blog ni baru je metered 2 hari lepas...pastu, nuff bagi plak buffer baru...terima kasih Nuffnang...

Buffer ni pasal happy prepaid...



Sape2 yang guna happy ni, tinggal plak kat area Kota Bharu, free internet tu...best gile...

kalau tak silap shino la, setakat ni la, tak ade lagi yang pakai prepaid internet free official ni...kan2...hehe...bertuah la warga Kota Bharu ni...

p/s: Robot and ayeem, jangan jeles ek dapat buffer ni...hehehe...

Tuesday, January 18, 2011

PTPTN dah ubah konsep pinjaman.



Korang tau tak, pihak PTPTN da kuarangkan sikit beban para peminjam PTPTN sebab diorang da turunkan faedah dari 3% kepada 1%...Shino rase lega cikit sebab jumlah pinjaman yang shino kena bayar, berkurang la sikit kan...terima kasih kepada pihak PTPTN sebab sanggup wat research dan putuskan perkara ni...

Untuk pengetahuan korang, konsep yang PTPTN guna dulu adalah konsep riba...tapi konsep yang baru diperkenalkan ni iaitu konsep Ujrah, telah dipersetujui oleh sekumpulan ulama Malaysia...tp konsep ini masih lagi tidak boleh diterima di peringkat antarabangsa...

Sila rujuk http://zaharuddin.net untuk mengetahui dengan lebih lanjut pasal konsep Ujrah ni da bagaimana cara pengiraannya...

Jika korang bace artikel ni plak http://www.al-fikrah.net, ade cakap pasal Ujrah yang PTPTN wat sekarang, ade helahnya...

Bagi shino sendiri la, bila PTPTN dah turunkan caj tu, dah kire lega dah...lagipun, ade ulama yang menyokong konsep Ujrah PTPTN ni...

p/s : leh la simpan duit lebih wat kawin ni...

Kindly visit my sponsor.

1) MASSIVE DISCOUNTS AT THE CELCOM EVERYONE SALE TODAY!

The EVERYONE SALE is here and it’s gonna be the BIGGEST SALE of the year! We’ve got awesome offers for EVERYONE! Xpax is launching this sale at a perfect time to start off the brand new year! It’s the best time for people to go out shopping for new phones and gadgets, at AWESOME DISCOUNTS! You shoppers out there won’t wanna miss out on this! Share this mind-blowing deal now!

http://www.churpchurp.com/lieydien/share/celcomeveryonesale-discounts

2) REDEEM YOUR DISCOUNT TOKENS AT CELCOM GREAT SALE TODAY!

Thinking of rewarding yourself with something awesome to start off your 2011? Well, you deserve it! How about having a flashy cool gadget in hand to show off like Samsung Galaxy tab or a LG Optimus 7? Yes you're right, Celcom is giving you this opportunity by having a GREAT SALE starting NOW! So share this to your friends and better get your hands on before this sale is over and done, you gotta be quick, you gotta be wise!

http://www.churpchurp.com/lieydien/share/celcom-greatsaletokens

3) HAVE YOU BEEN LIVING A HEALTHY LIFESTYLE? FIND OUT TODAY!

Take the Wellness Profiler to find out if you’re an Advocate, an Investor, a Manager or a Hopeful and gain valuable insights to your approach on nutrition and health. Here’s to the start of a new year, and to a healthier you!

Remember to take the test first and then let your friends know about it!

Thank you Nestle!

http://www.churpchurp.com/lieydien/share/nestle-profilertest

4) JAM-PACK YOUR FRIENDS AND WIN PRIZES WORTH UP TO RM 40, 000!

Satu Milo Dinosaur, extra Milo Fuze powder please! *sips* Ahhhh.. What a perfect way to start off my morning.

Not only I can sip my Milo Dinosaur, I can get hooked up with tagging my friends From Milo Fuze's Jam Pack and the best part is, there are crazy prizes like Macbook Air and iPhone 4 to be won!

Hurry, head over to http://apps.facebook.com/fuzejampacked/ and get hooked with me!

Contest ends on March 9, 2011.

http://www.churpchurp.com/lieydien/share/milofuze-jampack

Sunday, January 16, 2011

LESSON 3: Create button and the script.

Button yang shino nak tunjuk kali ni, bukan button yang cam shino punye emnu tu yea...tapi basic nak wat button...korang kena belajar wat button ni dulu, baru leh wat button cam shino tu...hehehe...

1. Wat new document..

2. Pilih actionscript 3.0..

3. Wat la button korang...lukis guna tools yang sedia ada @ import gambar...

4. Kalau korang nak wat button dari gambar, korang kena import dulu gambar button...

5. Pilih import to stage...


Thursday, January 13, 2011

Kenape Shino jarang balas kunjungan?



Credit picture to :http://www.sayaanonymous.com

Kenape yek...Shino ni malas ke?Ayeem n robot selalu tanye shino, shino ni da nak stop blogging ke?

Jawapan shino, mesti la tak...blogging ni lagi best dari facebooking tau...bagi shino la...korang, shino tak tau...

Sebab shino tak balas balik kunjungan korang, siang, shino keje...so, tak leh la nak berblogwalking...pekerja baru la katakan...mesti la kena berhemah(poyo je)...malam shino x tak leh blogwalk ke?bukan tak leh...selalunye, memang shino akan blogwalk malam...tapi, sejak 2,3 hari ni, shino asyik tido awal je...tak sempat shino nak balas kunjungan korang...yoona pun same...die pun tak leh nak balas kunjungan para pelawat blog shino ni sebab yoona da dapat banyak assignment...so, yoona pun busy gak la...shino minta maap yea...

Tapi kan, shino tetap akan berkunjung kat blog korang...jangan risau...hampir terlupa pulak...1 lagi, shino busy cikit...sebab project punye due date da dekat da...pening pikir sampai tertido...huhuhu...

Sekarang ni pulak, ade projek baru...tak tau leh gempak ke tak...projek ni atas kerjasama Ayeem n robot...sekarang ni, shino tengah wat document tuk projek tu,..doakan kitorang berjaya siapkan projek tu yea...hehehe...

Nota kaki: tengah mencari idea lagi untuk projek baru...

Monday, January 10, 2011

Rumour of facebook shutting down.



Kalau korang ade bace entry shino sebelum ni, ade cakap pasal facebook akan di tutup 15 mac ni kan...entry kali ni plak shino nak cakap yang entry semalam tu tak betul...ade orang yang sengaja nak jatuhkan facebook ni...jom kite baca pasal penipuan tu...

Rumours of Facebook shutting down this March has sent netizens into a tizzy. With several blogs reporting that the Facebook founder and CEO Mark Zuckerberg has announced the closure of the social networking site, thousands are scurrying for answers on the internet. Google Trends, Twitter and Yahoo Answers has been set on fire with the questions 'Is Facebook shutting down?'.

The 'Report'

In a press conference outside his Palo Alto office, a blog reported, Zuckerberg said, "Facebook has gotten out of control and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness."

"I personally don't think it's a big deal," he reportedly said in a private phone interview. "And to be honest, I think it's for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That's always a good thing."

Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook is also quoted as saying on the blogspot post, "After March 15th the whole website shuts down. So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won't be able to get them back once Facebook goes out of business."

Must Read

Why doesn’t Apple pay a dividend?
Ghost Towns: Housing collapse will result in new types of 'declining cities'

Why it is a hoax...

While these "reports" are being carried by several blogs, none of the main-stream media outlets have carried anything about it, indicating that the report is just a hoax.

It all seems to have begun on Weekly World News, which has in the past has generated sensational rumours such as Michelle Obama getting pregnant and Megan Fox is a man hoax. Even though some of the stories on the website are true, of late it has earned a reputation of spreading such hoaxes.

Besides, Facebook is currently riding on a high wave of success. The company was recently infused with a whooping $500 million from Goldman Sachs and a Russian investor in a deal that values the company at $50 billion. The social-networking site also faces a possible entry into the market next year. Currently, it has slightly more than 500 million users.

Also, the quotes of Zuckerburg throwing in the towel seem unlikely especially after the recognition he has been receiving over the past few months. He overtook WikiLeaks Founder Julian Assange to be named the Time Person of the Year 2010.

Rumour sets internet on fire

Nevertheless, the question of Facebook shutting down is burning up the search engines. While the search term 'is facebook shutting down' trending on Google, Yahoo Answers has scores of threads on the topic. Thousands took to Twitter worried about what would happen to them after Facebook shuts down despite assurances from many informed netizens telling their fellow Twitter users not to fall for the hoax.

Jac_Daniels‎ tweeted, "Facebook is worth 50 billion and will go public next year.. Now why they are shutting down!!!"

Another user, 3lilangels‎ slammed the rumour as "ridiculous" with the post, "Is Facebook really shutting down on March 15? Another Ridiculous Rumor Spreading like Crazy"

ChynaLynn tweeted, "Believing that 'Facebook is shutting down' news is like believing those 'You will die in 7 days' text messages."

A fraction of those who chose to believe that Facebook is really shutting down saw the development to have a positive effect on Twitter.

Martinjestrada tweeted: "So I heard all this talk about facebook shutting down, it's all good, it just means twitters taking over."

AnissaaAaliyahh wrote,‎"Facebook is apparently shutting down March 15th, so i guess no one can get distracted from homework anymore, unless they sign up for twitter"

Resource : http://www.ibtimes.com

Shino pun tak tau nak percaya yang mane...ade banyak kebaikan dan keburukannye kalau facebook di tutup...

Sunday, January 9, 2011

Facebook akan di tutup?



Wahh...Hot ni...Korang percaya tak kalau shino cakap facebook akn di tutup pada "End of march 15th"...

Jom kite ramai-ramai bace pasal ni...

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.

“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”

Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.

“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”

Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.

“What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”

However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.

“I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.”

Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.

But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe.

“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”

The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.

Sumber : http://weeklyworldnews.com

So, kepada para facebook addicted sekalian, sila cari alternatif lain jika anda ingin beer social networking...Shino da jumpe da...dengan cara berblogging...hehehe...

Thursday, January 6, 2011

I got a Mastercard worth five Hundred Thousand United State Dollars?

One more scam just landed in my e-amil...let read it together...

=====================================================================================

From: FedEx Courier Service (info@fedex.org)
Sent: Monday, 3 Jan, 2011 10: 27 AM
To:

Dear Customer/Beneficiary!
Kindly contact our delivery department with the details
Given below: FedEx Courier Express NG©
Contact Person: Dr Solange Rasheed
E-mail: courierservicefedex78@yahoo.com
Telephone: +234-7053095992

Reasons: This is due to the fact that we are in possession
Of your Package containing a master card worth of five
Hundred Thousand United State Dollars that was registered
With us by the Master Card Award Team for shipment to you,
You are to act fast by providing your postal address and
Your direct phone number to enable us makes the delivery ASAP.

Note that as soon as our Delivery Team confirms your
Informations, it will take only two working days (48 hours)
For your package to arrive your designated address. For your
Information, the Mail, VAT & Shipping fees have been paid by
the Award Promo Board.you will only have to pay a sum of
$70.00 to the FedEx Courier Department being full payment
For the Security Keeping Fee of the FedEx Courier as stated
In our privacy terms & condition page.

Yours Faithfully,
Secretary
Mrs. Fredika Young©
=================================
COPYRIGHT © 2011 MasterCard®.
=================================

=====================================================================================

p/s: Just delete this kind of message..It scam...You want to know about scam?Read it here...

http://shinoxyunaexperiments.blogspot.com

Tuesday, January 4, 2011

Siapakah yang lebih banyak berkorban?



Cm xde kn mngena je dgn gmbr ni...xpe la...ehehe...klu brdsrkn gmbr ni kn, msti seorg hero byk korbnkn dri nk slmtkn org baik kn...kn2...

Mesti korg pk, shino mksdkn org2 yg da byk berjasa kt negara kn...sbnrnye x pun...shino mksdkn, kapel2 kt luar sn 2...trmsk shino n yoona skali la...

Besenye la kn, yg laki @ yg pompuan yg byk berkorban ek?yoona ade ckp, pompuan lbh byk berkorban kt laki...btul ke 2?shino pun x brape stuju dgn statement tu sbnrnye...

Shino ade gk dgr cter dari kwn shino, si pompuan ni, ble da syg sgt kt sorg laki 2, die sggp wt pape je kn...tp x smua popuan la cmtu kn...kn2...

Klu korg nk tau la, sbnrnye, laki pun byk berkorban tuk pompuan...cuma korg pompuan je yg x sdr 2...btul...shino pun, cmtu la..kn yoona...haa, x sdr la 2...hehehe...

Pd pndgn shino sndri, klu seseorg 2 da syg sgt kt psgn die, x kire laki @ pompuan, si dia akn sggp wt pape je..btul x...yoona...sila jwb...hehehe...

so, shino x brphk pd mne2 k...laki @ pompuan, klu da syg, kompem akn berkorban tuk bhgiakn psgn dia...

Monday, January 3, 2011

ASB dan ASN tak halal?


ASB n ASN ni sgt popular dari dulu lg kn...Ramai org yg join sbb duit bleh beranak dalam bank ble smpn dgn ASB n ASN ni...Shino n Yoona sndri pun ade akaun ASB ni...Shino stat bkk akaun ni tahun 2005 lg sbb abah shino yg suruh...so, shino ikut la...

Ble da nk dekat akhir tahun, besenye dlm bulan 10-11, shino akn mskkn duit lbh ckt sbb pada bulan 12, ASB ni akn stop smua transaction sbb diorg nk kre keuntungan...smua keuntungan 2, akn dibahagi sma rata kpda smua pmgn saham ASB ni...mse ni, shino x tau lg psl ni...

Korang ade dengar @ terbace x pasal ni?Tgh syok2 berfacebooking + chating, yoona bg 1 link kt shino...suh shino bace psl satu artikel psl ASB n ASN ni...shino x tau nk ckp pe ble bce psl artikel ni...korang leh la cek n bace sndiri kt sini:

http://afyan.com

Buat ksmpulan korg sndiri yea...sma2 la kte pkkn...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...