Tuesday, October 19, 2010

Adobe Master collection CS5



Akhirnye shino install adobe master collection CS5...

Shino nak wat pe dengan adobe ni?

Semestinye dengan adenye adobe ni, shino leh wt banyak lagi flash... Antara program yang shino nak gune dalam master collection ni, adobe flash, adobe photoshop, adobe illustrator, adobe catalyst, adobe flash builder n adobe soundbooth... Tapi sayangnye, shino tak dapat nak install adobe after effect... Sebabnye requirement laptop shino tak cukup tuk gune adobe after effect...Nampak gayenye, terpaksa la shino gune adobe after effect cs4 je...huhuhu...

Kenape shino nak sangat gune CS5 ni?

1) Sebab banyak feature tambahan..

2) Lebih senang nak gune...

3) Jatuh cinta dengan adobe catalyst 2(jgn mare yea yoona)...

4) Anda tambah la sendiri(curi ayat robot sakti)...

So, lepas ni, lagi senang n cepat la shino wat keje(cepat ke?)...Dan untuk pengetahuan semua kawan2 blogger la, atas permintaan ramai, insyaAllah shino akan watkan tutorial untuk korang semua tapi bukan dalam mase terdekat ni sebab shino sangat sibuk(sibuk lagi)...btul...next week, shino punye supervisor dari ump nak datang melawat n kena present kt sv 2..huhu...korang jangan berharap sangat shino leh siapkan tutorial dalam mase terdekat ni yea...shino akan ajar dari basic...tunggu je la kawan2 yea...

19 comments:

Aisyah said...

arghh....gila dengki eden membacanya
en shino, nak installer!!! anda diugut nih!!!

Shino said...

ahaha...sabau yea ecah...ade je dlm lptp ni...hehehe...

Coco said...

wah. xtau nk guna adobe sangat. ckit2 tu boleh la. huhu.

Aisyah said...

hoho....
esok ek..esok ek...
pas kat en Robot $_$...
x sabo sabo nih!

Black_roses92 said...

ish2.. kita pun guna cs3 je kot.. jeles!!! huhu ;)

Shino said...

coco: xpe..nti leh blaja...

aisyah: en robot xde kt blk..die kuar..xtau ble die blk..huhu...

black_rose: hehe...ok gk cs3 pun...shino sje nk try cs5 ni...

Robot | Sakti said...

nak installer sekarang.

+____+

Shino said...

ahaha..meh la amik cn...bile ko blk robot?ke ko duk umh kwn ko lg 2...

Ayeem Jemain said...

haha byk nye software yg ko nak blaja. abes la aku kene buang keje lepas ni, ko ganti aku. hahaha

Shino said...

hahaha...xpe2...kite blaja sme2..lg gmpk jdnye...ahaha...

Cik Lily said...

bestnye. mana nak dapat software ni.

Shino said...

yup...best2...hehe....ade kt cn...

aYaz said...

peh...
dah cs5..
cs3 pun ta abes blajo lg,
alangkan cs4,cs5 plak..
huu~

izee said...

i will wait for u.....nak blajaq gk tp nk gk installer..hehee

Shino said...

ayaz: xpe je lompt trus..ehehe...

izee: hehe..bgs2...tggu yea..

zai said...

fuh..tgh mrangkak2 lg CS2.

Ms Nury said...

eii.. tak sabar tunggu tutorial tu..

Nury pun nak blaja gak, kalu dah ada jangan lupa kaborkan yea shino :)

faiz said...

adobe after effects CS5 just boleh guna kat PC with 64-bit..aku pun terpaksa guna CS4 je

Shino said...

yup..btul 2...trpksa la gune cs4...huhu...x dpt la nk mrse new feature after effect 2...lgpun, ak pun x tau features die ape..ni y nk test ni...huhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...