Tuesday, October 26, 2010

Waaa...Sape nak menang hadiah???Boleh pilih hadiah 2..jom2..



Contest ni anjuran CIMB...

Caranye senang sangat...

1) Pilih hadiah mane nak menang...

2) Pastu post link korang kat wall facebook, tweeter @ kat mane2 la...

Camne die kire?
Bile korang klik kat link SINI, pastu orang tu compare barang yang die pilih dengan korang...

Camtu je...senang kan...So, ape lagi, jom la join...
Klik SINI untuk join....Jom compare dengan barang shino nak...

Monday, October 25, 2010

Header contest.



Oleh krana ak di tag oleh ROBOT, ak pun join la...Contest ni anjuran alienelliz...Klu korg nk maklumat lnjut, leh pegi trus ke blog penganjur yea...Thanx sbb tag ak yea robot...

Header ak wt ni, bese2 je...Wt gune adobe flash cs4...Gune coding actionscript 3.0...Klu korg prasan, dari mula ak letak header ni, msti ade y bertukr sbb ak suke test...tiap kli ak tukr wlupun kck, kompem ak update trus...hehe...header skg ni pun, ak akn ubh dari semasa ke semasa...

ni la die header shinoxyuna ni...kt ats 2 ade...hehehe...

Xde pape y best sgt pun...cume line cursor 2 je...klu nk color lain, click je ats banner 2...ak suke color biru...hehe...color 2, ak wt kluar random...klu dpt color lain, nsb la...hehe...

kn tag plak kwn2 ek...spe yea jd mgsa ak ni...

CT kwn 1 u dlu...
nadia kwn time blogwalking..ehehe...
sorang lg bru je td follow..mknenye jd kwn la kn..hehehe...
MissAnisah...

Saturday, October 23, 2010

Get to know adobe flash.



Image credit to learn.adobe.com.

Sebelum shino nk mengajar buat flash guna adobe flash ni, korg kn tau dlu ape die adobe flash ni...

Ape y shino tau, Adobe flash ni asalnye la Macromedia Flash pstu adoobe beli then jdkn product diorg la...

Adobe flash ni adalah multimedia platform yg digunakan utk buat animation, video, dan segala jenis interactivity y ade kt tenet ni la(curi ayt wiki ckt)...

Tuesday, October 19, 2010

Adobe Master collection CS5



Akhirnye shino install adobe master collection CS5...

Shino nak wat pe dengan adobe ni?

Semestinye dengan adenye adobe ni, shino leh wt banyak lagi flash... Antara program yang shino nak gune dalam master collection ni, adobe flash, adobe photoshop, adobe illustrator, adobe catalyst, adobe flash builder n adobe soundbooth... Tapi sayangnye, shino tak dapat nak install adobe after effect... Sebabnye requirement laptop shino tak cukup tuk gune adobe after effect...Nampak gayenye, terpaksa la shino gune adobe after effect cs4 je...huhuhu...

Kenape shino nak sangat gune CS5 ni?

1) Sebab banyak feature tambahan..

2) Lebih senang nak gune...

3) Jatuh cinta dengan adobe catalyst 2(jgn mare yea yoona)...

4) Anda tambah la sendiri(curi ayat robot sakti)...

So, lepas ni, lagi senang n cepat la shino wat keje(cepat ke?)...Dan untuk pengetahuan semua kawan2 blogger la, atas permintaan ramai, insyaAllah shino akan watkan tutorial untuk korang semua tapi bukan dalam mase terdekat ni sebab shino sangat sibuk(sibuk lagi)...btul...next week, shino punye supervisor dari ump nak datang melawat n kena present kt sv 2..huhu...korang jangan berharap sangat shino leh siapkan tutorial dalam mase terdekat ni yea...shino akan ajar dari basic...tunggu je la kawan2 yea...

Sunday, October 17, 2010

BEWARE: A mirror or 2 way glass.

No Gap mirror
Gap mirror


A Mirror or a 2-Way Glass?

How can you tell when you are in a room, restroom,
motel etc. with a mirror or a 2-way glass?

Here's how: I thought it was quite interesting! And I
know in about 30 seconds you're going to do what I did
and find the nearest mirror.

Do you know how to determine if a mirror is 2-way or
not? A policewoman who travels all over the US and
gives seminars and techniques for businesswomen passed
this on.

Friday, October 15, 2010

Kereta untuk dijual..




Kereta untuk di jual...


-Engine & AirCond Good Condition
-Tayar Baru (Continental & Silverstone)
-Acc Free
-Year 2000(September)
-Clean Interior
-Piston Ring, Timing Belt baru
-No Need to Repair
-Careful owner
-Baru cat, Biru 2K(x sampai setahun)
-Plate Wilayah
-Come n See by yourself.
-SAPE CEPAT DIA DAPAT.=)

-Location: Taman Pinggiran, Batu Caves
-CAR FOR SALE: ISWARA AB MANUAL, Y2000, RM7500.
-Kindly please Call TO VIEW-IMRAN(0194552664)

any furter info, kat http://www.carlist.my/listings.php?id=239811

Wednesday, October 13, 2010

Women

WOMAN'S PERFECT BREAKFAST

She's sitting at the table with her gourmet coffee.

Her son is on the cover of the Wheaties box.

Her daughter is on the cover of Business Week.

Her boyfriend is on the cover of Playgirl.

And her husband is on the back of the milk carton.



Keep reading-they get better!!!

Monday, October 11, 2010

Gaming tool giveaway.



Kepada peminat game luar sana, kt cn ade gaming tool dari Razer percuma utk anda jika anda lyk...hehe...

Ni prize die klu mng...

Take up the challenge today.

1st place to 3rd place Razer Gaming Keyboard of your choice.

4th to 6th place Razer Gaming Mouse of your choice.

7th to 10th place Razer Gaming Headset of your choice.

Nk join, sng je...Register kt SINI...pstu korg hanye perlu publish korg punye link...maknenye, nk cri referral la...

Tarikh tutup sblum 28 oktober 2010..

jom join ramai2...

The English language on 'UP'



Lovers of the English
language might enjoy this. It is yet another example of why
people learning English have trouble with the language.
Learning the nuances of English makes it a difficult
language. (But then, that's probably true of many
languages.)

There is a two-letter word in English that
perhaps has more meanings than
any other two-letter word, and that word is 'UP.' It
is listed in the dictionary as being used as an [adv],
[prep],
[adj], [n] or [v].

Sunday, October 10, 2010

Award from Rush-D


Waaa...dapat award lagi...hehe...TQ rush-d sebab tag shino...

1) Nama blog ada buat masa ini?
Shino VS Yoona

2) Anda rasa blog anda hebat?
rasenye, bese je...kn2..ehehe...

3) Benda yang anda sayang?
benda ek...emm...handset plg syg sbb hnya satu2nye main alat tuk communicate dgn Yoona..hehe..2nd lptp...harta pusaka byk dlm lptp ni...hehe...

4) Anda tengok waktu dekat mana?
henset dan jam dinding..klu ade jam dinding berhmprn la..hehe..

5) Web sesawang yang selalu anda jenguk?
facebook, bloogger opcos, email yahoo, gmail n msn, mangastream, bleachexile...

6) Letak 3 hingga 5 blog yang anda rasa "Blog Hebat"
btul kate rush-d...smua blog hebat...ade ke unikn trsendiri...

nk tag spe ek cn...emm...

1 kompem ayemm...ahaha...

2 robot...

3 nadia...

4 emmm x tau da nk tag spe...amik jela..hehe...

Thursday, October 7, 2010

The best Presentation of Happy Life





Wednesday, October 6, 2010

Lewat 1 bulan

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam si
isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, " ayang,
period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita
kena gi check kat doktor."

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk
tidak emberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini sehingga
ianya benar2 pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana
terdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka. Pegawai
TNB tu pun berkata " ini rumah En. Mahpus ker?" "iya, saya ni isterinya.
ada apa encik"

Pegawai TNB tu pun berkata, " Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak
boleh tunggu ni, nanti boss saya marah."

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB
tu." APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???"

Tuesday, October 5, 2010

Exercise, doctor's recommendation



Neck Exercise
A doctor advises his patients to exercise their neck by just reading this message.

In the end, all patients go home happily without asking the doctor for any medications. 'It is very effective,' said the doctor.
'All my patients never come back to me again.'

Friday, October 1, 2010

British English vs. Malaysian English

This entry was given to me by one of my friend Yasohtha...

Who says our English is teruk? Just read below - Ours is simple, short, concise, straight-to-the-point, effective etc.

WHEN GIVING A CUSTOMER BAD NEWS
Britons: I'm sorry, sir, but we don't seem to have the sweater you want in your size, but if you give me a moment, I can call the other outlets for you.

Malaysians: No stock.

RETURNING A CALL
Britons: Hello, this is John Smith. Did anyone call for me a few moments ago?

Malaysians: Hello, who call?


ASKING SOMEONE TO MAKE WAY
Britons: Excuse me, I would like to get by. Would you please make way?

Malaysians: S-kew me.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...