Friday, September 17, 2010

Menu, Main banner, Small banner.



Post ni shino nak bitau cikit pasal menu button, banner besar yang atas tu ngan banner kecik tu.

Banner besar tu, shino buat gune adobe flash cs4. Smua grafik tu, edit gune photoshop je. Efek cursor tu, gune coding actionscript 3.0. Ade la coding die. Animation die cam efek silau, mata kartun brkelip n tulisan fade in, fade out tu, gne basic animation flash tu je. Tuk efek silau tu, gune masking je. Tuk cursor 2, gune coding oop programming ckt. Calling function je. Pastu klu klik banner tu, efek cusor tu, die tukar color kn. Tu gune coding random get function je.

Banner kecik tu plak, shino buat gune adobe flash cs4 jugak. Smua animation tu gne basic animation dlm flash gk. Yang love terbang tu, ade tu efek. Fisrt efek terbang tu. Efek terbang tu gune animation bese tp tmbh ckt gne guide nk bgi love tu terbang ikut line. Second efek tu, gune fade in, fade out je. Button tu, gune URL request punye function je nk bagi die pergi ke link len. KLu nk bg die bkk link kt new tab, pkai je _blank punye coding. Efek button tu, gne musking ngan animation bese je.

Main menu tu plak. shino gune adobe flash cs4 gk. hehe. Button 2, shino gne efek button biasa je. Tuk cartoon 2 ikut ke mne cursor pergi, gune skill easing kt. Hahaha. Main menu ni, 100% flash. Edit gambr ni pun dlm flash je.

Guest : Npe shino x wt jual banner ke, jual animation ke..

Shino : Haha... Shino ni busy ckt orgnye(Busy la sgt--Curi ayt ayeemayam.com)..

Guest : Klu saya nk tempah banner dari shino ni bleh?

Shino : Mungkin bleh, mgkin tidak. Hahaha...

Guest : Camne kalau saya nk jugak suruh shino wt banner.

Shino : Degil btul la. Haha. Shino tgk keadaan dlu la. Klu shino busy, shino x amik la, tp klu shino free, mgkn akn dipertmbgkn. Shino ni sbnrnye, sje2 je nk memain dgn flash ni. Bukan serious sgt. Seadar suke2 n isi mse lpg je(td ckp bzz). Hahaha....

25 comments:

Zaer!! said...

Terbaik!!!!!

Shino said...

Haha...

calvinn said...

hello! visiting here :)

Shino said...

thanks for visiting...

Mario said...

nanti buat totu caman nak start guna flash4 tu eh.,..baru dlod tp tak tau guna...haha

Shino said...

klu ade mse nti, InsyaAllah buat... Hehe... Request akn dipertimbangkn...:)

eik`S noName said...

nice...kat ner ea care nak blaja adobe and flash care senang???ahaks

nice blog...first time came here

Shino said...

Klu tnye dlm web ni, trlalu byk website y mngajr adobe flash ni...Klu nk lbh spesifik, kt adobe punye forum pun ade, kirupa n byk lg la...hehe...

NICK IRFAN said...

wah! mcm best je tgk adobe photoshop ni.. msti shino hebat bab2 komputer ni... eh! nnt tunjuk la toturial cara menggunakan adobe ni...

Shino said...

pergghhh...ade plak org puji cn..ahaks...bkn men kmbg lg...akaka...xde la hbt sgt pun...bru beginner dlm bab adobe nih...huhu...komputer 2, da lme gne tp msh byk y kn blajar...

Affan Ruslan said...

hensem ah, cuma aku blm pnh bljr lagi. huhu

Shino said...

xpe2...bleh blajar slow2...lme2 pndai la...

Encik Azrul said...

malam ni kene ajar nk buat animation utuk icon aku plak.
kalo x, xnk bwk g makan.
hahaha
(kena ugut sket)

Shino said...

adeh...dem...bleh2..xde mslh(nk mkn punye psl)...

eik`S noName said...

thanks2

Shino said...

welcome2..

Fakhrur Razi berkata said...

bestnyer tgk banner dgn header yg gne flash nih
aku pun nk (donload) larh Adobe Flash nih
@@

Shino said...

ahaha..sila2 la donlod yea..nti blaja cara nk buat cmne...hehe...

siti farhana said...

terus buat kan utk blog aku lah.
hahaha.
bleh x?? :D

Shino said...

ahaha...bleh je...xde mslh...nsb bek ko kwn ak..klu x, ak da charge da...hehehe...

zalizalu said...

ajar please :P

Shino said...

adeh...hahaha...sabar yea...otw...huhuhu...ak kn siapkn projek ak dlu...ble da setel, ak ajr...

micky eyqa said...

cantik banner shino..

Shino said...

trime kasih...:)

Anonymous said...

[url=http://www.freewebs.com/order-amoxicillin/]amoxicillin 500 mg efectos secundarios
[/url]amoxicillin 500 mg po tid
buy cheap amoxicillin uk
is 875 mg of amoxicillin a high dose

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...