Thursday, September 30, 2010

Main kutu HARAM?


Pepagi ni (29/9/10), bukak radio sambil menyiapkan assignment. LAYANNN~ Pastu deejay2 pom bersuara. Topik yg diuar2kan tu sgt mengejutkan la. cik Yuna xtahu menahu kisah yg dilaporkan. Topik tu tajuknya main kutu ni HARAM. Deejay2 tu cakap tajuk akhbar. cik Yuna pom carik la akhbar mane yg dicakap2kan tu. Akhirnya jumpa gak la. Macam ni la lebih kurang artikelnya:

KUALA LUMPUR - Aktiviti main kutu yang popular di Malaysia dan banyak dianjurkan secara kecil-kecilan di kalangan masyarakat di negara ini sejak dahulu lagi rupa-rupanya salah di sisi undang-undang.

Ramai yang tidak menyedari hakikat itu. Mengikut undang-undang, tidak ada individu mahupun syarikat di negara ini dibenarkan menganjurkan pelaburan wang kutu termasuk aktiviti mengutip wang orang lain bagi tujuan membina rangkaian perniagaan.

Pengarah Kanan Penguatkuasaan, Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), Muhd. Redzuan Abdullah berkata, kegiatan itu dilarang mengikut Akta (Larangan) Kumpulan Wang Kutu 1971.

Wednesday, September 29, 2010

Kena tag?

Ni second time kn tag...First time si ayeem yg tag ak...tp x smpt la plak nk join sbb contest da hbs...hehe...Kali ni, miera lak tag ak...TQ...Kn jwb smua solan ni ke?Klu x jwb, bleh?hehe...grw je..ok2...lets c...

1.Name one person who made you laugh last nite??
Yoona...ske sgt knkn ak...

2. What were u doing 1 hour ago?
Mkn mee bandung kat aisyah restaurant(ayeem n robot tau tmpt ni)...

3. What was da last thing u said out loud?
Hahaha!!!Ak ske sgt ketawa smpe Oury(ayeem tau spe die ni) gelar ak the laughter...huhu...

4. Where's da next place you're going to?
Futsal court...Kjp lg nk men futsal...

Why guys like girls


This entry also from my friend Zen Chan..

Here are a few reasons
why guys like girls:


1. They will always smell good even if its just shampoo

2. The way their heads always find the right spot on our shoulder

3. How cute they look when they sleep

4. The ease in which they fit into our arms

5. The way they kiss you and all of a sudden everything is right in the world

6. How cute they are when they eat

7. The way they take hours to get dressed but in the end it makes it all worth while

Monday, September 27, 2010

Statement of love


This entry e-mail to me from my friend Zen Chan.

Article 1:
Statement of Love: The Kiss


1. Kiss on the hand
I adore you

2. Kiss on the cheek
I just want to be friends

3. Kiss on the neck
I want you

4. Kiss on the lips
I love you

5. Kiss on the ears
I am just playing

Saturday, September 25, 2010

Happy birthday Yoona.



Instruction: Click n hold open then move cursor to left to flip the card.

Fuh...

Akhirnye siap gk...

Yoona,

Sorry lambat siap...Ade mslh ckt time under development 2...hehe...
Hadiah utk yoona...

Kalau nk pos kad, da lmbt da...So, shino wt la digital kad utk yoona...

Harapan shino,

Harap2 yoona suke kad ni...
Semoga panjg umor, murah rezeki n bahagia sntiasa...
Shino akan jg yoona sebaiknye...

InsyaAllah...

Wednesday, September 22, 2010

My adsense account has been disabled?



What the....

Terkejut shino pagi tadi bile bukak gmail, ade e-mail dari adsense cakap account adsense shino da disable....Aduyai...

E-mail die cmmni...


This message was sent from a notification-only email address that does not
accept incoming email. Please do not reply to this message.
---------------------------------------------------------------

Hello,

After reviewing our records, we've determined that your AdSense account
poses a risk of generating invalid activity. Because we have a
responsibility to protect our AdWords advertisers from inflated costs due
to invalid activity, we've found it necessary to disable your AdSense
account. Your outstanding balance and Google's share of the revenue will
both be fully refunded back to the affected advertisers.

Tuesday, September 21, 2010

Malware mnyerang blogger


Kepada para blogger skalian.
Hati2 dgn malware ni.
Klu gune google chrome browser, warning ini akan muncul. Klu warning camni, die ckp blog ni host malware, ade script a.k.a coding dlm blog ni perlu di buang. Contohnye gadget y korang add 2, ade add html code @ js code, link y korg amik ni dari website y mnyebarkn malware.

Monday, September 20, 2010

Karangan Terbaik UPSR 2007

Cerita ni di e-mailkn kepada shino oleh seorang kawan shino. Entah dari mne die dpt. Ade jugak budak darjah 4 wat karangan cam ni. Jom kite bace.


Karangan budak darjah 4

Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu.

Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang.

Sunday, September 19, 2010

Racing car.



Instruction : Click game to play.
Control : up, down, left and right keyboard.

Satu lagi game da siap. Jom la pakat main ramai2. Game ni men lumba keta je. One player only. Tp ade time la. Ade 10 lap yg perlu di habiskn. Game ni hanye untuk suke2 je.
kite tgk spe y bleh hbs 10 lap plg cpt.

Source code credit to Navdeep and Navin.

Friday, September 17, 2010

Menu, Main banner, Small banner.



Post ni shino nak bitau cikit pasal menu button, banner besar yang atas tu ngan banner kecik tu.

Banner besar tu, shino buat gune adobe flash cs4. Smua grafik tu, edit gune photoshop je. Efek cursor tu, gune coding actionscript 3.0. Ade la coding die. Animation die cam efek silau, mata kartun brkelip n tulisan fade in, fade out tu, gne basic animation flash tu je. Tuk efek silau tu, gune masking je. Tuk cursor 2, gune coding oop programming ckt. Calling function je. Pastu klu klik banner tu, efek cusor tu, die tukar color kn. Tu gune coding random get function je.

Banner kecik tu plak, shino buat gune adobe flash cs4 jugak. Smua animation tu gne basic animation dlm flash gk. Yang love terbang tu, ade tu efek. Fisrt efek terbang tu. Efek terbang tu gune animation bese tp tmbh ckt gne guide nk bgi love tu terbang ikut line. Second efek tu, gune fade in, fade out je. Button tu, gune URL request punye function je nk bagi die pergi ke link len. KLu nk bg die bkk link kt new tab, pkai je _blank punye coding. Efek button tu, gne musking ngan animation bese je.

Main menu tu plak. shino gune adobe flash cs4 gk. hehe. Button 2, shino gne efek button biasa je. Tuk cartoon 2 ikut ke mne cursor pergi, gune skill easing kt. Hahaha. Main menu ni, 100% flash. Edit gambr ni pun dlm flash je.

Guest : Npe shino x wt jual banner ke, jual animation ke..

Shino : Haha... Shino ni busy ckt orgnye(Busy la sgt--Curi ayt ayeemayam.com)..

Guest : Klu saya nk tempah banner dari shino ni bleh?

Shino : Mungkin bleh, mgkin tidak. Hahaha...

Guest : Camne kalau saya nk jugak suruh shino wt banner.

Shino : Degil btul la. Haha. Shino tgk keadaan dlu la. Klu shino busy, shino x amik la, tp klu shino free, mgkn akn dipertmbgkn. Shino ni sbnrnye, sje2 je nk memain dgn flash ni. Bukan serious sgt. Seadar suke2 n isi mse lpg je(td ckp bzz). Hahaha....

Tuesday, September 14, 2010

Planing is important




Planning is important?

MUST READ

One Night 4 college students were playing till late night and could
not study for the test which was scheduled for the next day.
In the morning they thought of a plan. They made themselves look as
dirty with grease and dirt. They then went up to the Dean and said
that they had gone out to a wedding last night and on their return the
tire of their car burst and they had to push the car all the way back
and that they were in no condition to appear for the test.
So the Dean said they could have the re-test after 3 days. They
thanked him and said they would be ready by that time.
On the third day they appeared before the Dean, the Dean said that as
this was a Special Condition Test, all four were required to sit in
separate classrooms for the test. They all agreed as they had prepared
well in the last 3 days.

Funny classroom dialogue


TEACHER: Maria, go to the map and find North America.
MARIA: Here it is!
TEACHER : Correct. Now class, who discovered America?
CLASS : Maria!

TEACHER : Why are you late, Frank?
FRANK : Because of the sign.
TEACHER : What sign?
FRANK : The one that says, "School Ahead, Go Slow."

TEACHER: John, why are you doing your math multiplication on the floor?
JOHN : You told me to do it without using tables!

TEACHER : Glenn, how do you spell "crocodile?"
GLENN : K-R-O-K-O-D- A-I-L"
TEACHER : No, that's wrong
GLENN : Maybe it s wrong, but you asked me how I spell it!

Tuesday, September 7, 2010

Selamat Hari Raya!!!



Jika kesilapan semalam belum terampun, Maafkanlah,

Jika kesilapan hari ini menyakitkan, Harap lupekanlah,

Jika kesilapan esok mendatang, Jangan di bawa ke akhirat.

Selamat Hari Raya Aidil Fitri

Maaf Zahir dan Batin,

Tulus Ikhlas dari shino and yuna.

Monday, September 6, 2010

Iklan raya TV3

Entry kali ni dtgnye dari sorang kwn yg di emailkn kpd saya pagi tadi. Mari kite sama2 baca email ni...

Iklan ini diterbitkan oleh Pengarah Kreatif TV3, Douglas Khoo Hong Seng dengan kos penerbitan RM200,000 dan banyak menggunakan teknik janaan pengimejan komputer (CGI)
Penerangan jelas promo iklan aidilfitri tv3! Sesat lagi menyesatkan
Kebenaran di sebalik penipuan dan kebetulan.

Iklan-iklan Aidilfitri yang dipaparkan oleh sebuah saluran televisyen terkemuka Malaysia, TV3 setiap kali mendapat sambutan hangat dan komen yang memberangsangkan oleh para penonton dari segi kualiti dan mesej yang disampaikan selain daripada iklan yang dikeluarkan oleh Petronas. Hinggakan ada yang tertunggu-tunggu di kac televisyen setiap kali musim perayaan hampir tiba semata-mata untuk menunggu iklan-iklan ini disiarkan. Namun Iklan Aidilfitri 2010 tampil dengan membawakan 1001 kelainan. Apakah yang lainnya? sila lihat sendiri videonya di link ini:

YouTube - Iklan Aidilfitri TV3 2010 Macam Krismas?.flv

Sunday, September 5, 2010

Addicted to blog.



How much you addicted to blog?

Always open your blog website?

Always refresh your blog?

Always doing blogwalking?

Always post new post in your blog?

Always greet your new follower?

Always asking your friends to click your ads?

Always customize your blog?

Yes!!

I am addicting to blog...

Thanks my friends for following me...

Saturday, September 4, 2010

Did I Marry The Right Person...

Those who are still single may learn something from here...


Those who are already married may take it as a guideline to improve your marriage & relationship ...

MY FRIENDS, PLEASE READ


DID I MARRY THE RIGHT PERSON?

During one of our seminars, a woman asked a common question. She said, "How do I know if I married the right person?"
I noticed that there was a large man sitting next to her so I said, "It depends. Is that your husband?"
In all seriousness, she answered "How do you know?"

Let me answer this question because the chances are good that it's weighing on your mind.

Merdeka!!!



Selamat menyambut ulang tahun kemerdekaan yang ke-53. Merdeka ertinya bebas. Alhamdulillah aku lahir di bumi Malaysia yang merdeka ini. Dapat merasai keamanan yang berpanjangan. Bebas melakukan apa sahaja selagi tidak menyalahi undang-undang. MERDEKA!!!
MERDEKA!!!
MERDEKA!!!

Wednesday, September 1, 2010

My first develop game ever.: Mecca to Medina :.

Before you play this game, please read the instruction on question icon carefully. If not, you will not understand the game.

Description :

Mecca to Medina online game is a riveting adventure game in which it needs the player to plan the strategic use of resources to complete the routes between cities to gain success. Every roll of the dice creates challenges while playing the game and competition occurred among the players to which it contributed to a more fun and excitement throughout the game.

This game is basically the interpretation of history during the Golden Age of Islam where travelers could journey from city to city without border restrictions or pasport requirements. It is a Muslim online game which embedded with Islamic values to be shared with and cherished by all.

How to play :

Read the instruction..:P

Where to play :

Just click the image.

Note: Please give your comment about the game. I and my team will consider you comment and will make a change if possible.:)

Chessmaster


During Browsing the internet, searching for the content of my research, I found this article.




.-------------.
( CHESSMASTER )
'-------------'
[RATING]
2724

[BIOGRAPHY]
The Chessmaster's exact origins are shrouded in mystery, but it is believed
that he was created in a top-secret chess laboratory from bits and silicon.
His wise and kindly presence has presided over the finest chess program in
the world since 1986.

[SYLE]
Chessmaster 10th Edition is powered by version 3.33 of The King chess engine.
On this system, Chessmaster is rated at 2724 U.S.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...